2012. március 13., kedd

Efter brylluppet – After the Wedding – Esküvő után

 
Mads Mikkelsen ismét – még mindig a Casino Royale előtti időkből, a _jó_ vonulatból.

A Mads alakította Jacob 20 éve Indiában él és dolgozik egy árvaházban. Ám a dolgok úgy alakulnak, kénytelen visszautazni Dániába, hogy anyagi támogatást szerezzen az árvaháznak.

A milliárdos Jørgen (akit Rolf Lassgård formál meg) fogadja Jacobot, de – mivel több projekt is kérelmezi anyagi támogatását – végleges választ csak a lánya hétvégén esedékes esküvője utánra ígér, amire lezseren meginvitálja Jacobot is.

Jacob úgy érzi, muszáj „a pénzeszsák kedvére tenni”, ha sikerre akarja vinni küldetését, ezért kényszeredetten elmegy „reprezentálni”…
…és az esküvőn találkozik Jørgen csinos feleségével, Helene-nel (Sidse Babett Knudsen), és kiderül, hogy ők ketten régről ismerik egymást.


A sztori „fordulatai” számomra megint kissé talán túl nyilvánvalóak voltak (talán kicsit sok filmet láttam már…? :-) ), de ettől függetlenül egy kedves-kellemes alkotást láthattunk. (Nekem gyorsan lejött az is, hogy ezt a filmet biztosan nő írta...)

Emberségről, szeretetről, szerelemről, családról… és arról, hogy milyen az, amikor egy irányításhoz szokott embernek át kell engednie a gyeplőt… valamint milyen az, amikor megkapjuk mind az erkölcsi, mind az anyagi lehetőséget arra, hogy dönthessünk.

Mads Mikkelsen (mint _minden_ hollywood előtti dán filmjében) most is nagyon jó, és itt (ismét) nagyszerű „játszótársakra” talál Rolf Lassgård és Sidse Babett Knudsen személyében.

Kedves, szerethető film, érdemes a rá szánt időre.


Ui.: Köszönet Justinnak a segítségért! :sör: :-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése