2013. január 24., csütörtök

Utopia s01e02 – The Following s01e01



Utopia s01e02


„Where is Jessica Hyde?”

Micsoda egy gyilkos kérdés, nem…?! A szó szoros értelmében véve, mert ahányszor felteszik ezt a filmben, mindig meghal valaki.

A sorozat pedig ott folytatta, ahol abbahagyta. :thumbsup:

Szerintem továbbra is feszes, feszült, az érdeklődést ezerrel fenntartó, fenyegető, misztikus összeesküvés-elméletes sori. :sör:

Jut eszembe’, nektek is lejött már (mint ahogy nekem most… ;-) ), hogy _ez az_ a Channel 4, akik a szenzációs „Black Mirror”-t is jegyzik…?! :respect:

Naszóval, ha nem is ment olyan ütősen-zúzósan mint az első rész (aminek azért egy kicsit örülök, mert ugyanaz a „nyomvonal” azért hosszútávon nyomasztó lenne…), de azért karcolt ez is szépen, és végre nyitott a „back-up” story, és tisztult a kép, hogy mi is lehet a háttérben… nagyjából… ;-)

Az erőviszonyok tisztultak és kuszálódtak is egyben, de én ezt örömmel üdvözlöm. :-)


Mint az egyszeri lány: „hoztam is, meg nem is, adtam is, meg nem is” :-) - ám mint mondom, nekem bejön ez a „húzd meg-ereszd meg”. :sör:

Mert van, amire kaptunk válaszokat – de van, ami újabb kérdéseket vet fel.

Jönnek új karakterek, akik minimális része vállára veszi a showt – míg a többség gyors, és kíméletlen halált hal…


Mégsem érzem azt, hogy a „gonoszság” uralná el a filmet, mert a „jók” küzdelme nem eleve kudarcra ítélt és kilátástalan: egyenrangú félként veszik fel a harcot, és ügyességük, erejük, kitartásuk és ravaszságuk fontos szerepet kap a történetben – holott a másik fél szinte misztikus hatalommal bír.

És én ezt szeretem – pontosabban: én ezt _így_ szeretem.

Mert korábban a nagyon jól induló „Apparitions” sorozatot és most az „American Horror Storyt” is azért dobtam, mert egyértelműen és nyilvánvalóan teljesen esélytelen szélmalomharc a „gonosz” elleni küzdelem. Látszik, hogy hiába kapálózik a főhős, a mocsár végül úgyis elnyeli…

Itt ezt nem érzem – és szerintem ez így van rendjén.

Félre ne értsétek, azt meg ugyanúgy nem szeretem, ha a „jó” olyan tápos, hogy a lába nyomáig nem ér fel senki, és az árnyékát sem lehet megpiszkálni. Legyen tétje az összecsapásnak, ne eleve lezsírozott, egyesélyes meccsek fussanak.

Lényeg az, hogy itt van esélye a „jóknak” is, ezért szimpatikus és izgalmas a koncepció. :sör:

Mehetünk tovább. :thumbsup:

„I'm not agency. I'm a specialist.”


The Following


Nah, speciel pont ez az, amivel hagyjanak békében… :-P

Utálom, amikor egy Lucas-féle Palpatine/Dart Sidious-típusú „mastermind” főgonosz keveri a kártyákat, és amikor fejjel előre beleesik a pöcegödörbe, akkor is gonosz vigyorral azt mondja: „ezt is pontosan így akartam! minden a száz évvel ezelőtt kitervelt, dekádokon átívelő Gonosz Tervemnek megfelelően alakul! ti csak előre tudjátok segíteni és be tudjátok teljesíteni azt! háhá-háháháááá-háháháháhááááááá…!!!!”.
:puke: :bloodypuke:

Nos, ugyanezen a jó szélesre taposott, végtelenül irritáló nyomvonalon trappol előre a „The Following” is… Végtelenül idegesített minden egyes momentuma, és hidegrázást kaptam az általam egyébként nagyon szeretett és tisztelt James Purefoy minden egyes „mindent tudó gonosz cinikus pillantásán”.

Másik oldalról meg a „Red Dragon- The Silence of the Lambs” (szintén szélesre taposott… :-P ) útját is járja a sorozat – és csupán az a baj, hogy csak árnyéka a neves elődnek, sőt… még utánzónak is gyenge. :-PPP

Szóval, nem is tudom, mit mondhatnék még erről a Palpatine-Hannibál hibridről… legfeljebb annyit, hogyha Gepetto ilyen Pinokkiót faragott volna – akkor pár perces merengés után úgy bevágja a kandallóba gyújtósnak, hogy csak úgy nyekken. :-PPP

És nem is beszél róla soha senkinek… :-///


„Kérem, kapcsolja ki!”

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése