2012. január 30., hétfő

Touch s01e01



„There's an ancient Chinese myth about the Red Thread of Fate. It says the gods have tied a red thread around every one of our ankles and attached it to all the people whose lives we're destined to touch. This thread may stretch or tangle, but it'll never break.”

Kiefer ismét… :-)

Tim Kring új sorozata, ami (aki) véleményem szerint legalábbis megosztó…

Mert emlékszem, hogy milyen döbbenetesen jól indult a Heroes első évada… és emlékszem arra is, milyen rettentő csúnya mélységekbe jutott…

Igen, ugyanez a Tim Kring fémjelzi kedvenc Jack-ünk mellett a sorozatot… tehát, óvatosan minden szóval: akár pro, akár kontra.
Mindenesetre, az első benyomásaim alapján egyelőre inkább „pro”. :sör:

Nekem nagy kedvencem a „Crash” – „Ütközések” című film, amiben minden kapcsolódik mindenhez, és minden összefüggésben áll mindennel – és minden, ami történik benne, minden, amit a szereplők tesznek, nem csak saját magukra, hanem mások életére is hatással van.

Nos, valahogy ugyanilyen a Touch is – és azt hiszem, ezzel mindent elmondtam róla.

Nekem tetszik a felépítése, tetszik, hogy nem csak országon/kontinensen belüli, hanem az egész világra kiterjedő összefüggések derülnek ki benne – és nagyon jó, hogy éppen Kiefer alakítja az autista fiát egyedül nevelő édesapát, aki mind a fia különleges képességével, mind a kormányhivatalok packázásával, mind a munkájával/munkáival, mind saját korlátaival kénytelen megküzdeni.

Egy dolog miatt vagyok csupán… nem is, hogy ideges, de erősen aggodalmas. Miszerint: mi lesz itt később? Mert bármennyire is jó volt a felütés, itt azért vannak buktatók.

Először is Tim Kring maga (mint említettem volt), aki képes a dolgok olyan mélyére leásni, hogy észre sem veszi, hogy véletlenül a bányászbéka alsó fertálya alá került… :-P
…másrészt, láttam az angol Paradox című sorozatot, ami más megközelítésből, de hasonló témát boncolgatott… és hiába az angol minőség, még rajtuk is kifogott ez a típusú történetmesélés.

Aggodalmaim ellenére természetesen maradok a folytatásra… aztán majd meglátjuk, hány zsákkal telik. :-)

„Hello, my name is Martin Bohm. Look, I know this is gonna sound crazy, but I think we're supposed to find each other.”


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése