2012. január 19., csütörtök

Alcatraz & The Finder

Dago barátom kérte számon rajtam nemrég, hogy írjak már rossz filmekről is... Legyen akkor neki. :-)

Két pilotot néztem meg tegnap - és mindkettő ez a kategória.

Alcatraz s01e01


Gondoltam, hogy valami misztikus-mítikus thriller, vagy ilyesmi... aha.

"Végtelenül ellenszenves női karakter menőzik és nyomoz" filmekkel már tele a hócipőm (Fringe, Homeland, Bones, Warehouse 13) - érdekes, hogy Mireille Enos (The Killing) is tartozhatna akár ebbe a kategóriába, de ő mégis 100x jobb bármelyik említettnél.

 Szóval, tele a padlás ezzel: ráadásul itt még a régi (ócska) nyomozósfilm-klisét is elsütik az elején, hogy: "most már legyen új partnere" - "nekem nem kell új partner" - "de igen" - "de nem" - "de, de, de" - "nem, nem, nem". De. Dó.
Biztos muszáj volt ezt az ordas közhelyet százezredszerre is elsütni... :-/

Ha megpróbálunk eltekinteni a marha ellenszenves főhősnőtől (ami azért egy meló...), azt látjuk, hogy az alapfelütés még akár érdekes is lehetne: kiderül, hogy Alcatrazt nem kiürítették, hanem kiürült - azaz eltűnt onnan minden rab és őr, szőröstül-bőröstül, nyomtalanul.

4400?! Nem, 302. :-P

Aztán egyszer csak visszakerül az egyik rab, és nekiindul a nagyvilágnak - hogy bosszút álljon a... 78 éves volt igazgatóhelyettesen. :exciting:

De persze van egy hipertitkos szervezet, akik tudják, hogy az alcatrazosok eltűntek - és azt is, hogy vissza fognak térni. Létre is hoztak egy nagy, titkos begyűjtőt (ami az Alcatraz modern mása), és teszik be oda a visszatért rabokat, mint a kirakós darabkáit.


Részenként levadásznak egy-egy régi/új rossz fiút, és mellette meg nyomoznak, hogy miért tűntek el, hova tűntek, miért jönnek vissza, megegyébkéntis... :eeekkk:
Marha izgalmas "high concept", nem?!

Nem. :sux:

Kasza, lapozzunk.


The Finder s01e01


Hjaj, de jó! Végre egy olyan különleges, nyomozós sorozat, ahol nem igazi rendőr nyomoz - de azért rendőri segítséggel -, hanem egy különleges képességekkel megáldott illető!

Olyan hiánypótló, mint az állat, és úgy hiányzott, mint egy falat kenyér!

Hm... mintha nem ugyanarra a kaptafára készült volna, mint a... Psych, a Mentalista, a Castle, a Monk, a Lie to Me, Sue Thomas... meg mittomén még hány és mennyi sorozat...?!
Aha.

De biztosan van valami, ami különlegessé teszi, nem?!
Nincs. :-(

Michael Clarke Duncan lehetne valami ilyesmi, de ez egy lehetetlen küldetés még neki is.

Ne raboljuk egymás idejét feleslegesen: kasza.
:thumbsdown:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése