2012. január 30., hétfő

The Confession


Kiefer Sutherland estét tartottam tegnap – amit a „24” befejezése óta nem tettem… :-)

És ami már rögtön nyilvánvaló: mindkét film megérdemli a külön posztot. :thumbsup:

„Bless me, Father, for I have sinned exceedingly in thought, word, and deed.”

Kiefer Sutherland és John Hurt nagyszerű karakterjátéka ez a 10 epizódos (részenként 6 perces) websorozat, ami immár filmmé fűzve, egyben is megtekinthető.

A Bérgyilkos/A Gyónó és A Pap/A Gyóntató erkölcsi és morális kérdéseket boncoló filozófiai vitája, ami régi sebek feltépéséhez, és fájdalmas konklúzióhoz vezet.

Egyhelyszínes, kétszereplős kamaradráma, flashback-ekkel fűszerezve, amik azért színesebbé és azok számára is élvezetesebbé teszik a filmet, akik az ilyen minimál felállást nem szívlelik.

Kellemesen emelkedik a tét és a feszültség percről-percre, bár vannak benne olyan dolgok, amik azért elég nyilvánvalóak… de az út, ami alatt mindez feltárul, szerintem bőven megéri a ráfordított időt.

Ha akarom, lezártnak is gondolhatom a filmet, és nem marad az emberben hiányérzet – de ha folytatnák, egyáltalán nem érezném erőltetettnek, mert megvan benne a potenciál a történet továbbszövésére is…

Kiefer nyilatkozott is egy olyat, hogy szívesen benne lenne egy második évadban, amit a készítők is örömmel fogadtak… szóval… :thumbsup:

„Can you feel the fear, Father? The knowing something evil is out there, lurking, waiting. Not knowing when it's going to strike. Only that it will.”


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése