2012. január 16., hétfő

Tracker


Megint egy igazi gyöngyszemet találtam. :thumbsup:

Méghozzá micsoda két remek karakterszínésszel: Ray Winstone (King Arthur, Beowulf) és Temuera Morrison (legismertebb szerepe talán a Star Wars-ban Jango Fett).

A búr háború egy veteránja Új-Zélandra költözik, és ott szinte azon nyomban felfogadják egy maori üldözésére.

Üldöző és üldözött között régivágású kapcsolat alakul ki: mindketten a legjobb tudásukat nyújtják, miközben tudják tisztelni és elismerni az ellenfelüket.

Arjan van Diemen: "During the war me and my men… We would cut off the trigger fingers of the bravest British officers we captured. Only the bravest officers, mind, the ones most worthy of respect."

Amikor pedig kénytelenek megismerni egymást, képesek arra is, hogy megértsék a másikban megbúvó haragot, gyilkos indulatot, a lelkében hordozott fájó sebeket.

Gyönyörű tájakon halad keresztül az életre-halálra menő bújócska, majd amikor a sors úgy hozza, hogy együtt járják tovább az utat, a két szótlan, kőből faragott alak félszavakból is megérti egymást.




A búr és a maori rájönnek, hiába származnak a Föld két ellentétes végéről, mégis több közös van tulajdonságuk van… és ez egy szenzációs befejezésbe torkolltatja a filmet.


Kereama: "I'm still curious to know why you cut the trigger fingers off the British soldiers."
Arjan van Diemen:
"It stopped good men from sinning again."


Nagyon jó film, igazi különlegesség – két remek karakterszínész jutalomjátéka.

Az imdb-s pontozás jelen esetben durván mellényúl: simán egy 8-9/10-es filmhez van szerencsénk. :respect:

Már csak a fantasztikusan gyönyörű új-zélandi táj miatt érdemes lenne megnézni… de Ray Winstone és Temuera Morrison gondoskodnak róla, hogy ne pusztán egy szép természetfilmben legyen részünk. :respect:

Jó szívvel ajánlom. :sör:

1 megjegyzés:

  1. Erre rákeresek, köszi az ajánlót.
    Tibi, "öreg cowboy nem vén cowboy" kategóriában nézd meg a Blackthornt, amit már ajánlgattam. Ha nem, akkor kapjál szájpenészt :)

    Justin

    VálaszTörlés