2013. március 20., szerda

Vikings s01e04 – Trial & Mayday s01e03



Vikings s01e04 – Trial


Rollo rlz. :sör:
(Érdekes, a „Rome” sorozatban meg Pullo volt a „rlz”:-) )

Ezt a részt egyértelműen Rollo (Clive Standen) hozta a hátán. :respect:

Mert Ragnar (Travis Fimmel) is nagyon jó a vezér kőkemény, félelem nélküli, kihívóan gúnyos karakterében – de Rollo a nagyon durva kiszámíthatatlansága, két(három?!)arcúsága és állandóan feszült, fenyegető, robbanásra kész természete miatt, sokkal izgalmasabb, sokszínűbb figurát hoz. :thumbsup:

Ebben a részben legalább(!) négy olyan pillanat, jelenet volt, amikor ő uralta a képernyőt, és szavai, tettei, cselekedetei nagyon emlékezetesek maradtak. :respectagain:

„Up onto the overturned keel,
Clamber, with a heart of steel.
Cold is the ocean's spray,
And your death is on its way.
With maidens you have had your way,
Each must die some day!”

Valamint mindenképpen meg kell emlékeznem arról a durván két és fél, három percről, amikor egy rövid, de eszméletlenül hangulatos összecsapást varázsoltak a képernyőre!

„Shieldwall! …Stand!!!”

Fantasztikusan jól kijött a viking „pajzsfal”-taktika minden előnye és hátránya, valamint az összecsapások kíméletlensége és gyorsasága. :respect:

Háromszor vagy négyszer néztem vissza… döbbenetesen hatásos volt! :sör:


Utána pedig ismét ment odahaza a kavarás: Haraldson jarl (Gabriel Byrne) pedig megpróbál megtenni mindent ahhoz, hogy hatalmát bebiztosítsa…

Üzenete, amit Ragnarnak és csapatának „küld”, nyilvánvaló – amit pedig Ragnarék „válaszolnak”, legalább olyan „véresen” egyértelmű…

Az összecsapás elkerülhetetlennek látszik:

„What is Ragnar doing sitting on the hillside?... I know what he's doing.
He's preparing himself.”


Ez volt talán eddig a legjobb rész. :thumbsup:

Nézni kell.


Mayday s01e03

Ez is marha jó még mindig… :sör:

Igazából, ha a filmbéli történéseket/eseményeket kellene összefoglalnom, az elférne a markomban – de a feszültség olyan szinten folyamatos és izgalmas, a szálak olyan szerteágazóan kuszálódnak, és olyan kellemesen idegborzolóan hömpölyög a történet, hogy…


…egész egyszerűen letehetetlen. :respect:

Nagyon tetszik, és nagyon jól tartja a színvonalat. :sör:

Minden szereplőt csípek és bírok, és – bár ez szinte elképzelhetetlen… :-) –, de percről-percre gyanúsabb… _mindenki_. :-)

Egy pici misztika is becsúszott – igaz, egy mentálisan sérült karakter részéről. Ash (Tom Fisher) mond olyanokat… hogy az ember haja égnek áll. Sőt, talán az a leghátborzongatóbb benne, amilyen arckifejezéssel mondja…

„- What are you doing out of the woods?
- I've seen the end of the world.”

Azért talán annyi konkrétumot érdemes mégis mondani: Hattie Sutton még mindig nincs meg – de az emberek már kipécéztek maguknak egy lehetséges… ha nem is „gyilkost”, de legalábbis… „eltűnés okozót”.

És csúnyán megkeserítik a családja életét…


Nem nagyon lehet ezt, sőt, talán nem is kell tovább ragozni.

Mi nagyon várjuk a következő epizódot. :thumbsup:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése