2012. augusztus 1., szerda

Longmire s01e07-e08 – 8 Seconds & An Incredibly Beautiful Thing


Nah, szóval: kicsit „leülepedtem” a hetedik rész után – ami szvsz a leggyengébb volt eddig… :-(  –, de a nyolcadik epizód már újra a „régi fényében” tündökölt, és most felpörögve várom a folytatást. :sör:


Longmire s01e07 – 8 Seconds


Hiába itt is a gyilkosság, hiába a western/vadnyugati feelinges rodeó-közeg: ez a rész nem hagyott különösebb nyomot bennem…

Most, hogy rászántam magam a véleményezésre, összeráncolt homlokkal kellett agyalnom, hogy „mi a fenéről is szólt…?!” :-/

A nyolc másodperc a rodeó lovas nyeregben maradási idejét jelzi: de sajnos, ez csak „beetetés”, hiszen valójában a rodeósok világa csak egy „oldalösvény”, és csak a film perifériáján jelenik meg.

A családi dráma sajnos most nem elég erős ahhoz, hogy magával rántsa a nézőt és felhúzza a tetszési indexet…

Talán csak Branch apjának megjelenése, és Longmire-rel való viselkedése/ellenszenve hoz valami színt az alapvetően szürke epizódba.

Összegezve: végignéztük (majdnem el is felejtettük), köszönjük, ennyi.

Nem egy túl erős rész… hogy úgy mondjam. :-/


Longmire s01e08 – An Incredibly Beautiful Thing


„Ellis Hinkley, long-time resident of Absaroka county, passed away on Friday. A valued member of the community, Ellis leaves behind no family. But his kindness, his decency, and his courage will be remembered by everyone who knew him. He will be missed.”

Ez megint karcos-húzós rész volt: különösen a végjáték sikerült ütősre, ami feltette a koronát az egészre. :thumbsup:

De azért nem vinném el nagyon a hangsúlyt: teljesen rendben volt az egész epizód – hozta a megszokott és immár _elvárt_ Longmire minőséget. :sör:

A dráma és az egyre izgalmasabbá váló nyomozás remekül pörgette az emberben az adrenalint, ami egy katartikus befejezésben csúcsosodott ki.  :respect:

Nem csodálom, hogy a teljes lakosság körében (Forrás: sorozatjunkie.hu) már ez a legnézettebb kábelsorozat.

…és most vágott csak mellbe, hogy az évad mindösszesen tíz(!) részes, azaz a befejezésig már csak két epizód van hátra: de mivel minden rész végén van egy pár kockás „a következő rész tartalmából” összeállítás, ezért úgy érzem, hogy nagyon jó „hajrára” van kilátásunk. :thumbsup:

„- Henry, look at this!
- Ferg, we are not collecting rocks.
- No, this is herderite!
- Okay.
- Herderite doesn't occur naturally in Wyoming.
- Is that true?
- Yeah. Most herderite comes from Brazil or Africa. I collect minerals.
- You're full of surprises.
- Why do you think it's here?
- It is a bread crumb.”

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése