2012. július 31., kedd

Safe – A biztonság záloga



Na jó.

Rendben. :-)

Jason Statham szerencsére még nem veszett el úgy, mint Steven Seagal:-)

Ez egy kellemes, pörgős-darálós, Stathames-ChevChiliosos akciófilm – pont amilyet elvárunk, és pont amilyennek szeretjük. :sör:

És nem csak az akciójelenetek vannak nagyon rendben :thumbsup: hanem sikerült egy olyan forgatókönyvet összehozni, ami még egészen eredetinek is mondható a műfajban. :sör:

Boaz Yakin odatette magát, mint író és rendező. :respect:

Statham pedig rutinból hozza, és kisujjából kirázza a rosszarcú, mogorva, magának való kemény legényt – és ha megindul, marhára nem szeretnénk az útjába kerülni.

A kőkemény szál kap egy kellemes felhangot Mei (Catherine Chan) jelenlétével, aki nagyon szerethetően, kislányos irritációktól és agyunkra menő nyűglődésektől mentesen(!) hozza karakterét, az „emberi számítógépet”.

Villannak még kellemes mellékkarakterek, mint Anson Mount (Hell on Wheels), James Hong (Kung Fu Panda :-) ), Robert John Burke :sör: – és Emile Docheski, az orosz maffiafőnök szerepében a tavaly elhunyt, erdélyi születésű magyar színész, Técsy Sándor. :rip:

A csavarok és a húzások jók, az akciók brutálisak, a lövöldözések kíméletlenek, az ember figyelmét az utolsó percig lekötik.

…és igen, talán pont az utolsó percek kicsit… túl… „szépek”… de ez legyen a legnagyobb gondunk. :sör:

Összegezve, én most tényleg örülök, hogy nem kellett Jason Statham-et lehúzni a „must see!” listámról. :sör:


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése