2012. július 23., hétfő

Sinbad s01e01-e02 – Pilot & Queen of the Water-Thieves


Oké, a „Hercules: The Legendary Journeys” és „Xéna: A karcos hencegő” :-) vagy mi… óta valahogy nem fűlött a fogam, hogy fantasy sorozat elé leüljek – mert ami ’95-’96 környékén eleinte elment… aztán az is egyre cikibbé és gagyibbá vált… az a típusú filmkészítés már nem tudott bevonni a 2010-es években.

Most valamiért mégis próbát tettem a Sinbad-dal…

Nem azt mondom, hogy „húúú, de zúzósan bedarálós” vagy ilyesmi, de nekem határozottan kellemes elnézegetnivaló volt: amolyan nyár esti limonádé. :-)

Naveen Andrews-on (Lost) kívül, aki főgonosz Lord Akbari-t alakítja, nincs benne ismert színész, de akik szerepelnek, azok kellemesen és szerethetően alakítják a rájuk bízott karaktereket.

Elliot Knight (Sinbad), Marama Corlett (Rina), Elliot Cowan (Gunnar), Estella Daniels (Nala), Dimitri Leonidas (Anwar) és Junix Inocian (Cook) nagyon jól össze vannak szedve: mindenki karakteres, mindenki jól hozza a rá osztott szerepet.

Alapvetően tényleg a Herkuleshez hasonlítanám – de, ha nem is jobb annál, legalább a 2010-es éveknek megfelelő kép- és látványvilág társul hozzá.

A második részben szereplő „griffmadár”(?) például remekül sikerült, és nagyon jól illeszkedett a filmbe.

A hajós és tengeri jelenetek pedig… mindig is szerettem az ilyet, szóval, ott megvettek. :-)

A sorozat felépítése „egy rész-egy kaland” formulával működik, és eddig nem dobott „túl nagyot” – de nem is okozott csalódást.

Azt hiszem, egy fantasy rajongó számára laza nyári kikapcsolódásnak simán elmegy. :sör:


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése