2012. július 23., hétfő

Munkaügyek s01e21 & Anger Management s01e03 – Charlie Tries Sleep Deprivation


Erre sem gondoltam volna eddig: hogy egy Charlie Sheen sitcomot lenyom egy magyar vígjáték.
De (sajnos, vagy hál’ Istennek…?!) ez történt – és nem is gyengén…


Munkaügyek s01e21


Amióta Mogács Dániel is színen van, azóta szerintem megújult, és jobb lett a sorozat. :-)

Az utolsó, amikor úgy nevettem egy komikuson, hogy csak állt és meg sem szólalt, az még Galla Miklós fénykorában (90-es évek) történt. Erre most, amikor megjelent Mogács Dániel karaktere a Munkaügyekben, és tíz percig röhögtem, amikor csak állt és nézelődött, amíg bemutatták a többieknek. :-)

(18. rész: a munkaügyi hivatalt összevonják a magyar űrkutatási és űrközlekedési hivatallal, azaz egyetlen emberrel: Kazimír Róberttel (Mogács Dániel), aki aktívan közreműködött abban, hogy volt főnökét ­­– az űrközlekedési hivatal teljes létszáma két fő volt! :-)  – korrupció vádjával kirúgják. :-) )

Jó és kevésbé jó részek sorjáznak, néha tényleg eltúlozva és túlspilázva, hihetetlenül inkompetens magasságokba emelve a hivatal munkáját – de mégis sokszor betalálnak… :-)

A tegnap megnézett 21. rész első felében is csak nézegettünk egymásra a Kedvesemmel, és a szemöldökünket vonogattuk, hogy „ez most azért nem olyan jó, ugye?!”… erre a második felében, amikor János (Mucsi Zoltán) egy román mikulás ügyében belebonyolódik a rasszista beszólások szövevényes hálójába, egyre mélyebbre ásva magát… :-) Ezen nem lehetett nagyon nem röhögni. :-)

Szóval, végül is elégedetten fejeztük be az epizódot – és toltuk rá az Anger Management következő részét, amitől azt vártuk, hogy még jobban meg fog bennünket nevettetni…


Anger Management s01e03 – Charlie Tries Sleep Deprivation


Nos, reményeinkben nagyot csalódtunk… :-(
 
Ha egy „comedy”-nek titulált sorozatepizódot arcizomrándulás nélkül, vagy legalább valami „belső mosoly” nélkül végig tud ülni az ember, akkor… nyilván nem talált egymásra az alkotás és a befogadó közeg.

Kár is sokat beszélni róla: az exfeleség és a pszichológus barátnő szálak erőltetése nem tesz jót, mert nem humorosak. Eltűnt a jópofa afroamerikai szomszéd, nem megy már Charlie az elítéltek közé… és sajnos a négy „kanapés” beteg közös szeánsza nem olyan vicces, hogy elvigyen a hátán egy-egy epizódot.

A pilotban határozottan volt potenciál – de mára már kiveszett belőle… :-(

…és szerintem kínos, amikor úgy van aláröhögés, hogy nem is vicces, ami elhangzik/történik… :-/

Részemről itt ért véget Charlie Sheen új projektjének figyelemmel kísérése. :-(
:cancel:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése