2012. július 2., hétfő

Longmire s01e4 – The Cancer & Anger Management s01e01 – Charlie Goes Back to Therapy


Longmire s01e4 – The Cancer


Ez a rész most nem volt olyan jó, mint az előző, de… még mindig maradunk a nyeregben. :-)

Fokoznak: most már nem „_csak_ szimpla”, hanem egyenesen kettős gyilkosság nyomába ered kedvenc seriffünk.

És végre ő is kimondja, amit már én is óvatosan megjegyeztem korábban, amikor arra utaltam, hogy kicsit túlzásnak tűnik, hogy egy ilyen Isten háta mögötti kisvárosban folyton gyilkosságok történnek…

„I remember when I could count the number of murders in this county on one hand, two at most.”

…de egyszer ide is elér a civilizáció és a haladás. :-P :-)

„What the hell is a Mexican drug cartel doing in Absaroka county?”

Tréfát félretéve: a cold open most nem olyan zúzós, mint a harmadik részben – de így is elég kemény.


A nyomozás most is érdekes alakul, a cheyenne törzsi rendőrség Longmire-rel meglehetősen ellenséges vezetője, Mathias (Zahn McClarnon), ismét fókuszba kerül, és a „közös munka” ismét kellemes feszültséget hoz az epizódba.

Nagy megelégedésemre újra volt „gunfight” – amit Longmire karakterétől alapvetően el is várok. :-)

Kedvesem nagy lelkesedéssel nézte Longmire éppen felújítás alatt álló házát – ami egyrészt tényleg nagyon jól néz ki, másrészt meg valóban eszméletlen jó kilátás nyílik belőle… Szóval, lehet, hogy ha még sokáig nézzük ezt a sorozatot, kénytelen leszek Wyomingba költözni… :-/ :-)

Mindegy, egyelőre maradunk Veresen. :-) Összegezve: alapvetően jó kis sori ez – nézzük tovább. :sör:

„- Where you been, Jamie? We've been worried about you.
- I know. I was worried about me.”
:-)


Anger Management s01e01 – Charlie Goes Back to Therapy


És Charlie Sheen újra a képernyőn! :-)

Nekem olybá’ tűnik, mintha csak „átlépett” volna egyik „házból/színből” a másikba: ugyanúgy viselkedik, mint korábban, a beszólásai is „Charlie-sok”, a nőkre is pont úgy bukik/ugrik, mint korábban – csak éppen nincs mellette Alan és Jake. :-)

A nyitóképsor „ütős és átvitt” jelentését nem kell magyarázni senkinek, aki ismeri Charlie „Two and a Half Men”-ből való távozásának történetét… :-)

Nem mondom azt, hogy „szétröhögtem rajta az agyamat”, de határozottan érzem benne a potenciált, hogy egy jó kis sorozat kerekedhet/kerekedik majd ki belőle.

Mert tegyük a szívünkre a kezünket: melyik sitcom volt olyan, hogy az első részben (részekben) _azonnal_ ráéreztek a színészek a karakterekre? Mindegyikben volt egy kis „belerázódási idő”, aminek a végén mindenki rátalált a karakterének megfelelő alakításba – és ezeket mind-mind megszerettük.

Szerintem az Anger Management-nek is szükség lesz egy ilyen kis „bemelegítésre” – de mint mondtam volt, én már most érzem benne a potenciált – és látom, hogy egy-egy karakter milyen remek is lesz/lehet később.

Mint például Barry Corbin (akit anno a „Northern Exposure – Miért éppen Alaszka?” sorzatban láthattunk – és aki már 72 éves! :sör: )

De én bírom a szomszéd Mike-ot (Michael Boatman)...


...és a meleg Patrickot (Michael Arden) is – nem is szólva a nagyon csinos Lacey-ről (Noureen DeWulf). :-)

Lacey: The court just wants you to sign this piece of paper that says I showed up. You sign it now, I can bounce and you can check out my ass when I leave.
Charlie: I've already checked out your ass. It's one of the best ones in the group. It'll look even better if you put it in that chair so we can start.
Patrick: I would like to talk about something.
Charlie: I said it was one of the best.
Patrick: Okay, thank you.
:-)

Rögtön a közepébe vágtam :-) de most utólag felvázolom az alapszituációt.

Charlie egy dühterápiás csoportot vezet saját házában – de közben ő is kezelésre szorul saját dühe miatt. :-) Van egy lánya és egy elvált felesége, akikkel jóban van.

És bejár a börtönbe is, ahol szintén csoportterápiát tart. :-)


„- You'd have been totally justified beating his face into plowshares.  I think that's in the Bible.
- Wayne, I'm gonna bring you a real Bible, one that you didn't write yourself.”
:-)

És közben van egy állandó barátnője, Selma Blair, akivel „csak szex, semmi érzelem!” viszonyban vannak – akit Charlie ráadásul nagyszerű terapeutának tart, és azt akarja, hogy hozzá járhasson kezelésre… de akkor fel kellene függeszteniük a remekül működő szexkapcsolatukat.
Nagy dilemma. :-)

Mondom, nem okozott „átütő élményt” – de egy határozottan kellemes, lehetőségekben bővelkedő pilotnak láttam. Én nézni fogom tovább is. :sör:

Charlie szimpatizánsoknak pedig egyenesen kötelező, szvsz. :-) :thumbsup:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése