2012. augusztus 30., csütörtök

The Dictator – A diktátor



„Eccentric and with unlimited oil wealth, he recently hosted his own Olympic Games... at which he won fourteen gold medals."

- Aladeen! Aladeen!

"Often described as ignorant, he changed over 300 Wadiyan words to "Aladeen", including the words "positive" and "negative," causing mass confusion."

- Do you want the Aladeen news or the Aladeen news?
- The Aladeen news?
- You are HIV-Aladeen.”
:-) :-) :-)

Hölgyeim és Uraim: Sacha Baron Cohen megint megcsinálta. :thumbsup: :-)

Oké, nálam a „Numero Uno” egyértelműen a „Borat”. :respect: 

…de a The Dictator most elég erőteljesen fellépett a dobogó második fokára. :welldone:

Annyiban eltért most Sacha a „megszokott/bevált” metódustól, hogy nem az „áldokumentum” műfajt választotta, mint korábban: a The Dictator határozottan „sima” film felépítésű.

Ez véleményem szerint egyrészt jót is tesz az alkotásnak – másrészt pedig azért valamit ront a „megszokott/elvárt” Sacha Baron Cohen-élményen…


Nem olyan brutális és földbedöngölős, mint a Borat nyers és agresszív, szituációba hozott és kikényszerített gegparádéja és helyzetkomikuma – viszont jól felépített és remekül végigvitt története van, ami kerek egészet képez.

Ezt a filmet is simán végig lehet röhögni, a poénok ismerősen Sachások… :-) de nem gyűr maga alá, mint az ipari húsdarálóra emlékeztető Borat.

Tényleg így tudnám legjobban megfogalmazni: Borathoz képest Admiral General Aladeen konszolidáltabb lett, kevésbé polgárpukkasztó, befogadhatóbb… ami egyrészt előnyére válik, másrészt meg hátrányára.

De nekem tetszett. :sör: :-)

Így is vannak elég elmebeteg poénok, és remek cameók: különösen Megan Fox és Edward Norton megjelenései voltak számomra emlékezetesek. :-) Mindkét színész nagyot nőtt a szememben, amiért vállalták, hogy együtt marháskodnak Sachával és zúzósan önironikusan(!!!) hoztak egy-egy ütős villanást. :respect:

Mindenképpen meg kell említenem, hogy Ben Kingsley és Anna Faris remekül alakították a rájuk bízott szerepet, és remek játszótársai voltak a főszereplőnek. :respect:

Ben Kingsley esetében többször is figyelmeztetnem kellett magamat, hogy „úgy nézd, ez az ember a Gandhiért Oscart kapott! és most itt ökörködik!” :-)

De nagyszerű alakítást nyújtott Nuclear Nadal :-) szerepében Jason Mantzoukas is, akihez eddig nem volt szerencsém. :sör:

Ha azon kellene agyalnom, hogy melyik rész is volt a legjobb a filmben, akkor azt hiszem, aligha tudnék választani a „helikopteres városnézés” és a „szülés levezetés” között: mindkettő irgalmatlanul megröhögtetett. :-) :-) :-)


Szerintem nem szabad kihagyni senkinek sem. :sör:

„People of Wadiya! I come before you today to tell you that the world shall kneel before our great nation. We are two months away from enriching weapons-grade uranium  to be used for peaceful purposes.
It will be used only for medical research and clean energy. It will, it will. And will certainly never be used to attack ls... Oh, boy.”
:-) :-) :-)

1 megjegyzés:

  1. Ez tényleg kihagyhatatlan! Már eddig is tudtuk, hogy ez a Sacha Baron Cohen egy állat... és ezt most is bizonyította!! Nekem nagyon bejött.
    "És akkor ez fiú lesz, vagy abortusz?"

    Ami picit fura volt, az Anna Faris. A plasztikai műtétje épp a szexepiljét tüntette el, és most egy totál átlagos - ámbár továbbra is kellemes - átlagcsaj lett belőle.

    VálaszTörlés