2012. augusztus 17., péntek

The Good Wife – A férjem védelmében s01e01-e03 & Sinbad s01e03-e05


The Good Wife – A férjem védelmében s01e01-e03


Caldwell ajánlására csaptam bele a sorozatba – és nem bántam meg. Sőt. :sör: :-)

Őszintén szólva, eddig a címe riasztott el ettől az egésztől… Mert nekem annyira „női” sorozat képét vetítette, hogy eszembe se jutott megnézni (a Született feleségek, Katonafeleségek és társaik is kimaradtak eddig az életemből…).

De kár lett volna, ha a The Good Wife mellett elsétálok: ugyanis nagyon szeretem a tárgyalótermi krimiket.

Tavaly a „Suits”-ba csaptunk bele… de sajnálatos módon lassan kikoptunk mellőle… mert szerintünk menet közben elvesztette kezdeti báját és eredetiségét. :-/

Most viszont nagyon úgy tűnik, hogy találtunk a „Boston Legal” után végre megint egy jó ügyvédes sorozatot… Vagy legalábbis egy olyat, ami nagyon jól indul – aztán majd meglátjuk, hány zsákkal telik… :-)

Sosem voltam valami nagy „Vészhelyzet” és/vagy Julianna Margulies rajongó, de be kell valljam, nagyon szimpatikusan és szerethetően hozza a főszerepet. :respect:

Mellette pedig remek színésztársak hozzák egyedien és… egye fene, szintén szerethetően :-) a karaktereket, akikkel többé és jobbá válik a sorozat.

Chris Noth (Sex and the City), Christine Baranski (Mamma Mia!, TBBT), Josh Charles, Archie Panjabi (róla később kicsit bővebben… :-)), Titus Welliver, Matt Czuchry

Mind-mind remekül és remekül személyesítik-színesítik meg a rájuk bízott karaktereket. :sör:

Eddig mindhárom sztori nagyon tetszett (egy rész-egy eset), de a háttérben szépen, finoman göngyölödik a főszál, amiért a film a magyar címet kapta.

Látok benne potenciált, nem untat, ha nem köpik szemen és/vagy nem fakítják ki a szereplőket, akkor tényleg egy igazán kellemes élménnyel lehetünk gazdagabbak. :kopaszraparókát: :-)

És most pár szó Archie Panjabi-ról… :-)


Huhhh… Nem elég, hogy nagyon szép a színésznő, de a karaktere is nagyon jól kitalált és végtelenül szimpatikus, igazi unikum a sorozatban.

Érdekes, nekem eddig az „Archie” névről „Archie, the Inventor” (Miles Jupp) jutott eszembe a „Balamory”-ból :-)… és most azért egy meló lesz átállni agyban Archie Panjabi-ra. :-)

Összegezve: nagyon jónak látszik egyelőre a „The Good Wife”. Nézni kell. :thumbsup:


Sinbad s01e03-e05

Helló, Lee vagyok. (Helló, Lee!) És nézem a Szinbádot. (Óóóhhh!) :-)


Most mit csináljak: ez az én „guilty pleasure”-öm… :-)

Mindenkinek lehet valami agylövése, ugye?! Na, ugye.
Nekem a Szinbád az „Achilles-pontom”. Az agyam sarkában. :-)

Mert nem tudok jót mondani erről a sorozatról, valami olyat, amivel magammal tudnálak rántani benneteket ebbe a bűnös élvezetbe… de nekem tetszik. Én szeretem. És részről-részre várom. :-)

Nah, félretéve a hülyéskedést: az utolsó két rész (e04 – „Old Man of the Sea”, e05 – „Episode 5” (hogy ennek miért nem adtak címet?! rejtély…) ) határozottan tetszettek is.

A negyedik részben Timothy Spall (The Last Hangman, Enchanted, Harry Potter) játszotta nagyon jól az „Old Man”-t, és tette izgalmassá, érdekessé az epizódot…

…az ötödik pedig Gunnar (Elliot Cowan) sötét viking múltjára derített fényt, ami szintén nagyon bejött nekem.

Valahogy úgy nagyon jól „egyben vannak” a film karakterei. Jók közöttük az interakciók, jó, amikor együtt és egymásért cselekednek.


Gyönyörű a tenger, szép a CGI :-) mitikus-misztikus a történet, szerethetőek a karakterek… Kis igényű vagyok: nekem ennyi elég. :-)

…de azért… a feketeleves. :-/

Lord Akbari (Naveen Andrews) és háziboszorkánya, Taryn (Orla Brady)…

Hát ők egész egyszerűen az agyamra mennek. :-/

Olyan közhelyesen és sablonosan hozzák a főgonoszt és főgonoszboszorkányát, hogy a fal adja a másikat… :-///

Emlékeztek még az 1997-98-as Ralf Moeller és Danny Woodburn fémjelezte „Conan” sorozatra?
Tagadjátok, mi…?! :-) Na, majd akkor mondom én. :-)

Lord Akbari és Taryn éppen annyira fontosak és érdekesek a Szinbádban, mint Hissah Zul (Jeremy Kemp) és a „The Skull That Talks - A Beszélő Koponya” (A.C. Quart-Hadosht) a Conanban.

Azt hiszem, ezzel mindent elmondtam… :brrr:

De mégis várni és nézni fogom a Szinbád következő részét. Mert az nekem jó. :tengerremagyar: :-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése