2012. augusztus 27., hétfő

Copper s01e01 – Surviving Death & Bullet in the Face s01e01-02 Meet Gunther Vogler & Angel of Death


Copper s01e01 – Surviving Death


Nekem tetszett. :sör:

Csak azért ütöm fel rögtön így, mert olvastam róla egy-két negatív rivjút is…

De kezdem én is a „negatívummal”: nekem túl „steril”, túl tiszta ez a „mocskosnak akarok látszani, de azért ne legyünk koszosak”-milliő…

Süt róla, hogy nemrégiben elnyerhették a „Tiszta stúdió, rendes network” emléktáblát, és nem nagyon akarnak ezen még egy-két százalékpontnyit sem rontani.

Arra gondolok – nyilván a BBC, és anglomán elfogultságom okán… vagy puszta rosszindulatból :devilsmile: –, hogy amennyiben ezt az anyacsatorna forgatja le Angliában, sokkal iszaposabb, mocskosabb, ragadósabb, fullasztóbb és sötétebb lett volna…

Így kicsit olyan… távolságtartó az egész, mint a valóság idealisztikus máza.


De még így is sikerült olyan hangulatot teremteni, ami megfogott – még akkor is, ha látom a hibáit…

A sorozat intrója valami rettentően ütős. :thumbsup:

Számomra utoljára a „Dexter” és a „True Blood” felütése volt ilyen nagy hatású és hangulatos. :sör:

A színészek is bejövősek: nagyon jó a három ír zsaru – igazán csak az egyikük a főszereplő, de nagyon jók, ahogy együtt dolgoznak. :sör:

Tom-Weston Jones (Detective Kevin Corcoran), Kevin Ryan (Detective Francis Maguire) és Dylan Taylor (Andrew O’Brian). :thumbsup:
Lőnek habozás nélkül, nem hülyék, mocskosan beszélnek, keményfejűek, kitartanak egymás mellett – írek. :sör:


Az alapsztori (gyermekgyilkosság) durva… de láttunk ennél már durvábbat is ebben a műfajban… a történet jól tekeredik, és az ember arra gondol, hogy ebben a városban nincs egy tisztességes ember… csak legfeljebb kevésbé piszkos kezű.

Corky villámgyors boxeres bunyója pedig valahogy nagyon jól mutatta meg a kor és az idő szellemét…

…a brutális Bill Longin (Adrian G. Griffiths) siralomházban elmondott szavai pedig a sem a saját, sem mások életét nem tisztelő emberek egyszerű, kegyetlen igazsága volt… ami szintén nagyon betalált. :sör:

Szóval, a magam részéről – a sorozatnak felróható minden hiba ellenére – határozottan várom a következő epizódot. :respect:

Update:

Bullet in the Face s01e01-02 Meet Gunther Vogler & Angel of Death



Emlékszem, percekig döbbenten bámultam a képernyőt, és azon gondolkoztam, hogy ez a túlspilázott, olykor túlripacskodott, a paródia határán már nem szimplán átesett sorozat valójában mit is akar… és hogy nem sok(k)-e ez nekem, de nagyon…

Nem. :-)

Mert vannak benne nagyon jól elhelyezett, finom poénok, beszólások, amiken jól esett fel-felnyeríteni… és az elmebeteg módon összehozott trió (páros) kalandjain vigyorogni. :thumbsup:

Egy alternatív jövőben járunk, ahol egy amolyan „Face/Off”-os alapfelütéssel találkozunk.

A várost gyakorlatilag Tannhauser (Eddie Izzard) és Racken (Eric Roberts) klánjai uralják, és a helyzet kettejük között robbanásig feszült.

Itt ismerjük meg Tannhauser eszelős, szociopata gyilkosát, Gunter Voglert (Max E. Williams), akit egy rablás során arcba lőnek – és megkapja annak a rendőrtisztnek az arcát és életét, akit egy tizedmásodperccel korábban ő ölt meg.

Eva Braden rendőrparancsnoknak (Jessica Steen) támad az az ötlete, hogy „a gonoszt csak egy másik gonosszal lehet legyőzni”, és ezért Voglert a magát nyomorultul érző Karl Hagerman (Neil Napier) társává teszi – hogy az nap-mint-nap láthassa megölt partnerének arcát, éppen a gyilkosa fején.


Gondolom, már páran megijedtetek (Justin? :-) ) Eric Roberts nevének felmerülésekor – de azt kell, hogy mondjam, kellő iróniával és öniróniával hozza a szintén közveszélyes, kiszámíthatatlan klánfőnököt. :sör:

Nekem valójában Hagerman a legfőbb poénforrás, szerintem Neil Napier marha jól hozza a vívódó, meghasonlott rendőrt… :-)

A film humora szvsz különleges, és nem biztos, hogy mindenkinek bejön… sőt. Különösen Max E. Williams túllihegett alakítása lehet majd némelyeknek (el)ijesztő… :szemforgat:

De részemről be kell valljam, hogy az általam nagyon várt „Vexed” második évadának első részét szinte „csak” amolyan _belső mosollyal_ néztem végig (ezért nem írtam róla inkább egy hangot sem… :-( ), míg a „Bullet in the Face” első két részén többször is felröhögtem… :-) :-)


Én az „Eagleheart”-ból és a „Death Valley”-ből az első részeket találtam nagyon jónak – míg mindkettő második epizódjai már a közeli (harmadik rész…) cancelt jövendölték…

Ám a „Bullet in the Face” második része viszont felpörgetett a folytatásra. :sör:

Mivel 20 perces epizódokról beszélünk, szerintem megér egy próbát mindenkinek… :sör:


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése