2012. február 11., szombat

Exam

 
„There's one question before you, and one answer is required.”

Na, jól van… Azért az angolok még mindig ott vannak a top(p)on. :-)

Mondjuk, azt nem értem, hogy miért pont most került mind az én, mind mások figyelmének középpontjába is (kb. már egy hete állt sorban a megnézendő filmjeim között)… de mindegy.

Lényeg az, hogy egy igen csak érdekes, és a feszültséget végig fenntartó filmhez volt szerencsém.

Egy zárt csoport tagjainak viselkedését, valamint az egy közös cél érdekében tett összedolgozásukat és egymás ellen való munkálkodásukat/ármánykodásukat kísérhetjük figyelemmel, miközben mindenki biztos abban, hogy a legvégére csak egyikük maradhat.

Az egyhelyszínes megoldás könnyen lehet, hogy sokakat eltántorít, de szerintem itt a csoport dinamikája kellőképpen lüktető és változatos ahhoz, hogy a képernyő elé szögezze az embert.

Az egy Colin Salmon kivételével korábban még senkit nem láttam filmben, de talán éppen ezért, az ismeretlen arcokkal működik igazán jól az egész. Sokszor az ilyen filmek ott „csúsznak el”, hogy a „győztes/gyilkos/hős/titkos tanácsos/etc.” pont az egyetlen „ismert arc” fogja megszemélyesíteni. Itt senkit nem ismerünk – így bárki lehet a végén az… aki.

Mondjuk, engem így is sikerült meglepniük… :-)

Az új világbetegség szerintem egyszerűen, mégis hatásosan van kitalálva… és a végén, a vizsga célját és értelmét látva azt mondom, kellett ez a nagyon kemény dresszúra ahhoz, hogy kiderüljön, ki a megfelelő jelölt.

Szerintem, ez egy remekül felépített jó kis zárt közösségi thriller, érdemes a rááldozott időre. :sör:

White: This ain't worth killing for.
Brown: You seem to think it is. Is it... worth dying for?


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése