2012. október 29., hétfő

The Expendables 2. – A feláldozhatók 2.




„- Here we go!
- Come on you bastards!
- Eat shit!”
:-)

… őszintén szólva, csak azon gondolkozok, hogy ez vajon csak nekünk (mert ugye beszélhetek rólunk királyi többesben, My Old Friends?! 40 körül és vidáman-vagányan?! :sör: :-) ) jön be, vagy a 30 alatti korosztály (a 20 alattiról már nem is beszélve…) is élvezetesnek találja még ezt az igazi, „békebeli” :-D old school hentelést?

Vagy csak rálegyintenek, és azt mondják: „hö-hö… vicces egy „nagypapi vór”… kezük meg belelóg a telehányt lavór’…” :-)…?!

Szóval, ilyeneken agyalgattam a film végén: amikor a boldog, elégedett, jóllakottnapközis-vigyort még mindig nem tudtam letörölni a képemről. :-) :thumbsup:
Mert egyszeri és utánozhatatlan, feledhetetlen és elpusztíthatatlan Sylvester Stallonénk… 66 évesen, aranypofik!!! :-)… megint megcsinálta! A vén csibész. :sör: :respect:


Nem, újfent nem a csavaros történettel, újszerű megközelítéssel, és/vagy komoly jellemfejlődéssel operál :-) hanem a régi, jó, nosztalgikusan szívmelengető :-) ellenállhatatlan tűzerővel és henteléssel.

Mint a régi „kommandós-karatés-alámondásosvideós” időkben… :-) Amikor még fiatalok voltunk és bohók – és a falunk tele volt plakátolva „Szláj és Svarci”* poszterekkel. (Mert ne mondjátok nekem, hogy a tiétek nem…! :-) ).



 
Kezdem azzal, hogy tátott szájjal néztem végig az első 15 percet… aztán meg még egyszer, mert muszáj volt újra látni. :-) :állati:

És ahogy szépen, sorban, egymás után köszöntek be a régi, nagy nevek a videotékából… az valami nagyszerű érzés volt! :thumbsup:








„- I'll be back!
- You've been back enough.”
:-)


Közben pedig folyamatos kikacsintások ránk, egyszeri, gyönyörködő nézőkre, és mi is együtt vigyorgunk velük :-D… és irónia, mi több, önirónia és egymás ugratása, dögivel. :-)

„- I heard another rumour that you were bitten by a king Cobra.
- Yeah I was, but after 5 days of agonising pain… the cobra died.”
:-)

„- Who you are?
- We’re Americans.
- Since when?
- I’m Swedish.
- I'm from Blackford.
- I’m Chinese.
- Retards.”
:-)

Nem tudom, kár is sokat ragozni a dolgot: szerintem már ennyiből leveszitek, hogy a ti filmetek, avagy sem. :sör:

Mondjuk, csupán két dolog, amit még megemlítenék – pro és kontra.

Kár, hogy elsütötték ők is azt az unásig ismert klisét, miszerint aki beszélni kezd arról, hogy mit fog majd csinálni a harc után, azt tuti, hogy kinyírják… Tehették volna ezt is humorosan, finoman parodizálva, öngúnnyal – de nem tették… :-/

Illetve, hogy nekem a régi, nagy nevek mellett Terry Crews karaktere jött be :sör:


...és, ahogy elnézem, igazi megveszekedettként illik is a Csapatba… :-)


Nem tudom, hogy még folytatják-e (elvileg van pletyka a harmadik részről…), de én azt mondom, ha nem tennék, akkor ez egy nagyon szép, elismerésre méltó, illő búcsú lehetne nekik az akciófilmektől.
:respect:

„- That thing belongs in a museum.
- We all do.”
:-)






*= …és persze Sabrina, meg Sammy Fox képekkel is… ugyebár… ;-) :-)))))










:-)))))))))))))))))))))))

2 megjegyzés:

  1. "és a falunk tele volt plakátolva „Szláj és Svarci”* poszterekkel. (Mert ne mondjátok nekem, hogy a tiétek nem…! :-) )."

    Ööö, izé... Tibi... nem mindenki faluban nőtt ám fel. :-D

    VálaszTörlés
  2. A te faladon úgyse férne el semmi ilyen bohémság a komoly Kósa Lajos képektől... :-)))

    VálaszTörlés