2012. október 7., vasárnap

666 Park Avenue s01e01




„- Hard to believe it's been ten years, Mr. Hartwell.
- Not yet. Please. I need more time.
- I'm generous with a lot of things, my friend, but that is not one of them. Let me tell you about a violinist I knew. The hard truth was he just wasn't talented enough. What do you think he would have given to be the best?
- Anything.
- Not anything.Everything.”


Igaz, hamarosan itt van az „American Horror Story” második évada (október 17-én! :thumbsup: ), de vannak, akik szintén ugyanarra a sötét, titkokkal teli… vagy inkább sötét titkokkal teli… mélybe vivő ösvényre lépnek.

Ilyen a 666 Park Avenue. Amivel nekem nincs különösebb bajom. :welcome:

Mondjuk, azon azért túl kell tennie magát az embernek, hogy a sorozat főtémáját már páran-párszor körüljárták… Needful Things, Storm of the Century, The Devil’s Advocate… de én bírom ezt a… ööö… kérdéskört? felvetést?... szóval, nyugodtan jöhet egy új megközelítés.

Mondom _új_. Szóval, próbáljunk meg adni valamit pluszt a témához. :sör:

A 666 Park Avenue első felütésre vázolta az alapokat: amikkel semmi gond nincs. Oké.

De a későbbiekben bízom benne, hogy lesz valami merész, új megközelítés, vagy nézőpont, különben… csak ugyanazokat az ismerős köröket futjuk. :-S

Főleg azt utálom, amikor arra hegyeznek ki egy ilyen filmet, hogy „látod? felesleges a küzdelem, az ima, vagy bármilyen erőfeszítés: az ember magára hagyott és esélytelen a Gonosszal szemben” – ez azért meglehetősen… hm… sablonos, és irritáló megközelítés. Újra és újra. :-///

Na, de azért ne előre okvetetlenkedjek: a 666 Park Avenue felütése határozottan kellemesre sikeredett. :sör:


Rivjúikban mások szóltak már a remek főszereplő választásról – most megteszem én is ezt. :sör:

Terry O’Quinn (Gavin Doran) és Vanessa Williams (Olivia Doran) nagyszerű párt alkotva hozzák a… hatalommal és sötét erővel bíró háztulajdonosokat.

Azt hiszem, hogy kettejük karizmatikus játéka önmagában elég lesz/lenne ahhoz, hogy a film működjön: és egyelőre ez is a helyzet, mert a többiek körülöttük egyelőre nem tudnak kilépni a „következő áldozat” sablon statisztaszerepéből…

A harmadik szereplő pedig, aki… igen, aki, nem _ami_... hozza még a showt, maga a Ház.

Úgy hiszem, nagyon komoly/ijesztő/félelmetes játszótér lesz a fiatal, gondnok párnak – akik nevét egyelőre feleslegesnek tartom leírni. Nem tettek még le annyit az asztalra…

Az alapsztorit nyilván mindenki ismeri, de aki nem, annak is nyilvánvaló lesz a nyitóepizód első pár perce után: a Terry O’Quinn által megformált Gavin Doran egyfajta ördög, aki (be)teljesít ezt-azt az emberek kívánságai közül – aztán pedig kőkeményen behajtja az ellenértéket.

"Nasty act of God"?

A fiatal, a gondnoki állásra frissen felvett pár pedig lassan felfedezi ezt a furcsa, különös helyet: sőt, egyelőre nem is annyire mindketten, csupán a lány – a pasi persze vak és süket a természetfölöttire… Egy fordított Mulder és Scully. :-)


Nekem tetszett az ismerős helyzet, az ismerős ijesztgetés (American Horror Story), az emberi (bűnös) vágyak csapdája és az Ördöggel kötött alku önsorsrontó átka.

Biztosan nézem tovább… és azt hiszem, Kedvesem is csatlakozni fog hozzám ebben… :-)
(Ő is nagy AHS fan. :-) )

…és majd meglátjuk, hogy a 666 tudja-e nyújtani azt az esszenciát, amiért megéri követni.

„They're never going to let you go.”


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése