2012. október 7., vasárnap

Copper s01e06-e07 Arsenic and Old Cake & The Hudson River School



„- What's the word? How many dead bodies we got laying about this morning?
- Only one.
- One? Sweet Jesus! If the crime rate keeps heading South, we'll be out of a job.”

Szerintem… marha jó ez a Copper. :-)

Imáim meghallgatásra találtak, és két nagyon jó résszel lettem gazdagabb. :sör:

Az „Arsenic and Old Cake” több szinten is bejött: egyrészt jópofa volt a nyomozás – muszáj volt végigvigyorogni… :-) ; másrészt két remek mellékkarakter nyújtott benne főszereplőhöz méltó alakítást: Andrew (Dylan Taylor) és Robert (Kyle Schmid) lopták a showt, de rendesen.


És ezáltal az egész valahogy egy komolyabb, jobb szintre lépett. :respect:

A kis, nagyszájú, koraérett Annie egy bitang nagy pofonba szaladt bele – és csak azért nem mondom azt, hogy „végre”, mert ilyet az ellenségének sem kíván az ember… :-///

Ráadásul ezt még tetézte az, hogy Corkynak úgy hazudnak a csajai, mint a vízfolyás, ami vagy azt jelenti, hogy detektív ide, vagy oda, totál hülyének nézik – vagy azt, hogy annyira biztosak a saját, Corkyra gyakorolt hatásukban/befolyásukban, hogy ez meglehetősen túlzott magabiztossággal ruházza fel őket…

…mondjuk, azért az is elgondolkodtató, hogy nincs a Copperben egy olyan női szereplő sem, aki szimpatikus lenne. Ez azért elég hímsoviniszta forgatókönyvírásra vall.
Mondom én, ugye, aki… :-P :-)

A „nagy bunyó” is lezajlott közben, szinte mellékesen, mert bármennyire is éreztük, hogy a fiatal Jasper élete múlik ezen a bokszmeccsen, valahogy ezt nem sikerült eléggé kiemelni…
…bár a meccs végét azért szépen megoldották – pedig nagyon egyirányú utcának látszott a végkifejlet. :sör:


A „The Hudson River School” megintcsak nagyon jól sikerült.

 „Corky's like a mad dog... the longer he chews on a bone, the sharper his teeth get.”

Érdekes, pedig ebben a részben alapvetően csak előkészítették, felvezették, megalapozták a következő részek történéseit mégis egy izgalmas, a figyelmemet teljesen lekötő epizód kerekedett ki.

Robert (Kyle Scmid) megint központi szerepet követelt magának, és végre Corky is villantott egyet a vad, ír énjéből… és kivicsorgó fogai megmutatták, mennyire nem kifizető hülyének nézni.

„If anything happens to Annie, I will cut you! Right across your voicebox, and you can scream, but no one's going to hear you. You understand me?”

Én nem tudom, hogy Robert mit kavar közben, de nagyban játszik (a _tűzzel_... ) ez nem vitás. És marha érdekes, ahogy teszi a dolgát… Eddig is okozott már jónéhány (kellemes) meglepetést, biztos vagyok benne, hogy ezúttal sem lesz másként. Nagyon kíváncsi vagyok, hova futunk ki ezzel a szállal. :respect:

„That's some dangerous business, major.”

Francis (Kevin Ryan) felszívta közben magát (hja, mert őt is hülyének nézte egy nő… megint… :-P ), szóval, benne is feszülnek indulatok, rendesen… És ha egyszer rájön, hogy ki ölte meg az ő Mollyját, akkor…
Szóval, itt is van robbanási potenciál, bőven.

Mondom, alapvetően csak „(meg)alapozás” zajlott az epizódban – de azt nagyon jól csinálták. :respect:


Én nagyon várom a folytatást. :sör:

„- That's what the race traitor Lincoln did to me, to my family's good name.
- A man's name is all he has. How can I help you reclaim your own?”

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése