2012. október 12., péntek

Weekend




„A man standing up with another man, in front of everyone saying that, "I love you and I want to get married", I think that's a pretty fucking radical statement. I mean, standing up and saying, "I want to spend the rest of my life with you", when everybody's looking at them, saying... that it's wrong, it's disgusting, it's sick. I mean, people say that we should go to hell for this… fucking go to fucking hell.”

Nem egy egyszerű film… Hm.

Kedvesemmel néztük végig (aki NŐ! – ezt most fontosnak tartom leszögezni… :-) ), és mindketten nagyon vegyes érzelmekkel birkóztunk a film alatt…

Mert tényleg: bármennyire is próbálunk modernek, toleránsak és nyitottak lenni… azért voltak pillanatok, amiket nehezen tudunk… hm… „feldolgozni” és első felindulásból megemészteni.

De le kell már most szögeznem (mert tartok tőle, hogy így eléggé rossz ízű ez a felütés…), hogy mindkettőnknek tetszett a film – döbbenetesen merésznek tartjuk, de amit közvetít/átad, az viszont tiszteletre, elismerésre és… szeretetre méltó. :respect:

Két véletlenül, egyetlen hévégére egymásra talált meleg srác, Russel (Tom Cullen) és Glen (Chris New) története, akik közül az egyik nagyon bátran és kiállva, keményen ki is áll magáért – a másikuk jóval csöndesebb, magába forduló, aki csak a barátai előtt vállalja fel önmagát.

Alapvetően lelki küzdelem és önmarcangolás – a másik oldalról pedig… első látásra fellángoló szerelem.


És itt van a kutya elesve: mert ha ez az banális történet egy nő és egy férfi között történik meg, akkor azt könnyen megemészti az ember… sőt, még azt is jobban, amikor két nő között… node, amikor két borostás férfi csókolózik, az azért már csapkodja a biztosítékot, sokunknál.

Ráadásul a film nem is „szívbajos”: a szerelmi együttlétet – ha nem is hard core, de egyáltalán nem (ál)prűd módon interpretálja a nézőnek. Amitől azért néha elkerekedik az ember szeme…
…és nagyon nehéz azt mondogatni magának: „de hát ez is két ember szerelme, nem más”.

Szóval, az egyszeri nézőnek rendesen meg kell harcolnia saját előítéleteivel – hogy megláthassa az övékét. :respect:

Biztos vagyok benne, hogy nem mindenki fogja/tudja (egyformán) értékelni – de nekünk emlékezetes és értékes filmélmény marad. :sör:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése