2022. december 29., csütörtök

Black Adam

 

Hjajjj… na, ezért szeretek a lehető legtöbb új filmről elsőnek nyilatkozni: mert nem akarom, hogy befolyásoljon a (nyers) véleményem kinyilatkoztatásában az, hogy valakinek a barátaim közül meg éppen nagyon tetszett. Ha ilyen előfordul (és volt már rá precedens…), akkor sokat cizellálok magamon, sőt, olyan is előfordult a praxisomban, hogy ilyen esetben inkább nem is rivjúztam egy filmről/sorozatról, mert nem akartam megbántani senkit közülük. :sör:

Ezért most keserű a szám íze, hogy tudom, Karcsiéknak nagyon bejött a Black Adam

…mert nekem meg nem. Sajnálom. :-(

Pedig nagyon szerettem volna szeretni: hisz csípem Rockot, szurkoltam, hogy beváljon neki a szuperhős-frencsájz.

De ez a film annyira ismerős minden aspektusában, hogy konkrétan zavarban vagyok: már mindent kitaláltak a DC és a Marvel Univerzumban?! Mindent kitaláltak mindketten – kétszer?!

Ki találta ki elsőnek? És ki… hm… „nyert ihletet”… a másiktól, hogy létrehozza a saját verzéjét?

Black Adam a testpólója mellkasi részén Flash-villámot viselő, Namor-erejű, Ali baba és a negyven rablós varázsszó-áldással/átokkal/Achilles-sarokkal rendelkező, legyőzhetetlen szuperhíró, aki 5000 év fogság (a képregény szerint kényszerű űrutazás) után visszatér. Szóval, legyőzhetetlen – de mégis legyőzik azok, akiktől az erejét kapta.

(Akkor nem adhatnak másnak is ugyanazok ekkora erőt? Vagy még nagyobbat? És mi van, ha egy mozdíthatatlan tárgy találkozik egy ellenállhatatlan erővel…?! Szabályok? (Késpárbajban? ;-) ) Az a szabály, hogy nincs szabály! :-))) )

Black Adam ellenfele Sabbac, aki egy Thanos-trónon ül, és olyan, mint a Legendában a Főördög. Piszokul legyőzhetetlen és mögötte áll a Pokol Összes Démona.

Noshát… ehhez képest a „Pokol Összes Démona és/vagy Serege” tudod miben merül ki?!

Jason and the Argonauts-tribute! A fantasztikus 1963-as csontvázsereg!

Akiket két colos, méterhosszú vízcsővel, vagy seprű- és/vagy lapátnyéllel _bármelyik civil_ mellkason ver, azok meg menten széjjel robbannak.

Öregem… ilyen sereg inkább ne legyen mögöttem! – mondanám én, ha a Pokol Összes Démonának Kiválasztott Kecskefejű Főördöge lennék.

Nade kik állnak Black Adam mellett?! Illetve először ellene: elmondom, vicces sztori. :-)

Megjelenik nagy dérrel meg dúrral (egy sztárral; egy kiöregedett, megfáradt emberrel; és két zöldfülűvel – igen, így minimum egálban vannak Black Adam-mel, aki gyakorlatilag legyőzhetetlen! :-P :gyagya: ) a Justice Society!

Nem, nem a Justice League. Nem, nem is a Mysterious Benedict Society. És nem, főleg nem a Red Band Society. Ne tévesszétek össze.

Naszóval. Megjelenik a rendcsináló és önjelölt világcsendőr Justice Lea… izé… Society (mind a négyen, lásd fent), hogy majd ők jól elintézik Adam-et.

Mire a főszereplő helyi jócsaj (Sarah Shahi) így fogadja őket:

„Maguk kik? Az Igazság Társasága? Katonai megszállás alatt élünk 27 éve, de még sose láttuk magukat. Nem segítettek, mikor jött az Intergang, a kirablóink, a férjem gyilkosai. De mikor végre van egy hősünk, maguk rögtön itt teremnek megmenteni minket? Köszönjük, de elboldogulunk. Menjenek, védjék máshol a nemzetközi stabilitást!”

Nem mondom, hogy nem röhögtem ezen egy kicsit… :-D

Na, nézzük csak, kik is ezek a Igazságos Társaság.

Hawkman (Aldis Hodge) – aki pont olyan, mint a Marvelben Falcon. Csak van neki egy aranybuzogánya, ami néha pillangófejű csatabárddá változik. És a sisakján Asterixes sisakszárnyak vannak. Ami szerintem nagyon vicces. :-D Na, ő a Főigazság.

Doctor Fate (Pierce Brosnan) – aki pont olyan, mint a Marvelben Doctor Strange. De tökre. :eeekkk:

Atom Smasher (Noah Centineo) – aki pont olyan, mint a Marvelben Ant-Man. Vagy mint William Hannánál és Joseph Barberánál Atom Ant(i). :-)

Ciklon (Quintessa Swindell) – aki pont olyan… mintha benne sem lenne a filmben. :-///

Úgy gondolom, nem egy túl jól sikerült ez a DC-s Black Adam-vonal. És most nagyon finom voltam… :-/

Gyakorlatilag csak saját maga győzheti le saját magát, ha kimondja, hogy Open Sesa… izé… Shazam. Vagy Shalom. Valami ilyesmi…

Black Adam pont annyira érdekes (számomra), mint Superman: mert tök király az a kérdéskör, hogy melyik legyőzhetetlen szuperhősnek mi a kriptonitja. Szeretnék erről sok filmet látni! (NEEEMMMMM!!! :-P )

Szegény Black Adam 5000 évig fogságban/űrben volt – és végre visszatért. De én mégis arra gondolok, jobb lenne, ha most megint elutazna/hibernálnák egy újabb 5000 évre… :-///

Olvastam valahol, hogy az Avengers: Endgame óta nincs jó képregény-film.

Maximálisan egyetértek ezzel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése