2021. február 28., vasárnap

Dedikálások...

 A napokban kaptam egy értesítést az antikvárium.hu-ról, hogy az egyik általam régen keresett és előjegyzett könyv dedikálva aukcióra került, és amennyiben gondolom, licitáljak rá...

Mivel egy időben sokat néztem a "Licitvadászok", a "Raktárvadászok" és a "Csomagcsaták" sorozatokat, tudom, hogy milyen könnyen elszalad(hat) ilyenkor az emberrel a ló, nem nagyon terveztem ebbe belefolyni (de végül csak megtettem... :-P :gyagya: :-) ), ám érdeklődéssel végignéztem, hogy milyen aláírt könyvek kerültek aukcióra.

Láttam egy dedikált Radnóti Miklós kötetet, ami jelenleg (4 óra 52 perccel az aukció lezárása előtt) 640.000 Ft-on áll... :eeeeekkkkk:

De láttam egy Széchenyi Zsigmond által Kittenberger Kálmánnak ajánlott(!!!) kötetet is, amit én is nagy örömmel fogadnék el a könyvtáramba - aminek a licitje éppen 302.000 Ft-nál tart (4 óra 49 perccel az aukció vége előtt). UPDATE: az aukció vége előtt 28 perccel 700.000 Ft!!!

UPDATE 2.0:


 Persze, ilyenkor mit számít az ár, ha egy ilyen kötet az embernek felbecsülhetetlen értéket képvisel (ám most mégis felbecsülik, hogy egészen pontosan mekkorát... :-P ).

Szóval, ezeket a dedikált ritkaságokat nézegetve rájöttem, hogy az én birtokomban is vannak olyan szerző által aláírt, nekem ajánlott kötetek, amik pénzben ki nem fejezhető értékkel bírnak számomra.

Megmutatom nektek, mik ezek. :sör:





Talán le is jön nektek, hogy István postán küldte el nekem a dedikált kötetet - míg Gáspár András (RIP) Dr. Pálinkás Imre (Alan O'Connor) leányfalui nyaralójában megrendezett (I. Leányfalui Fantasy Író-Olvasó Találkozó - :-) ) összejövetelén írta alá nekem a regényét (amin nagyon hallgattam, annyi értelmes, érdekes, sokat olvasott, sokat írt, sokat megélt ember beszélgetett - én meg csak figyeltem, és élveztem, ahogy a társalgás hullámzik :-) ).

Meg nem válnék ezektől a könyvektől, semmi pénzért.

Régi, szép idők, gyönyörű olvasmányélmények, boldog emlékek...


4 megjegyzés:

  1. Szia Lee,

    Kösz szépen, hogy megosztottad néhány dedikált könyved fotóit. Nekem is van néhány dedikált példányom fantasy íróktól, ezekhez a pillanatokhoz szép emlékek kötnek.
    A Gáspár András által neked írt szöveg utolsó szavát és a dátumot sajnos a felbontás miatt nem tudom elolvasni. Mik voltak ezek?

    Üdv:
    Elegos

    VálaszTörlés
  2. Ha ráklikkelsz a képre, akkor sem jobb, Karcsi? Szerintem akkor egészen olvasható.

    Egyébként azt írta rá: "Szántó Tibornak, aki megőrizte titkát - 2001.VI.5."

    VálaszTörlés
  3. Kösz szépen, az újra feltöltött képen már jól olvasható a dedikálás.
    Nekem nincs sok dedikált könyvem, az írókat kímélendő csak a számomra legemlékezetesebb műveiket dedikáltatom. Nagy becsben tartok egy könyvet, amelyet egy bizonyos B. Rascal nevű író dedikált... és a hozzá fűződő alkalomra is örökké emlékezni fogok.

    VálaszTörlés