2021. február 21., vasárnap

Monster Hunter – Szörnybirodalom


 Fura az, amikor egy óriási, mutáns szörnyekről szóló filmre azt kell mondanod, hogy kisstílű és gyáva…

…mert ugye minek vágnál bele, hogy filmet készíts _óriás, mutáns szörnyekről_, ha _nem mersz_ róluk mozit csinálni?!

Ott van előtted a világ, amiből dolgozhatsz, a Monster Hunter World:

…és helyette azt mondod: „ne akarjunk már ilyen különleges, tiritarka, szürrealisztikus izébizét, én azt mondom tinéktek, kreatív alkotótársaim, álmok megálmodói az Úrban, hogy járt utat a járatlanért el ne hagyjuk, csak annyira lubickoljon szárnyaló fantáziánk, amennyire az már valahol-valakinek-valamiben bevált, okés?!”.

És akkor a fantazmagóriával bőven megáldott, termékeny kútfejek olyanokat ötlenek ki, hogyaszongya…

Keresztezzük a Balrogot és a Homokférget!

 

Legyen benne a Pitch Black Bioraptorának és a Starship Troopers Arachnidjának szerelemgyereke!

 


Legyenek benne sima növényevő dinók a Dinoszauruszok Színes Képeskönyvéből!

 

És – legyen benne „A Sárkány”, naná!

Persze legyen még benne (egy) Milla Jovovich és egy random valódi harcművész… Jaa, Tony!... és Milla pofozza le, mert azért ugye… csak övé a nagygázsi, és ő a húzónév. És mennyivel szebb is, mint a szétgyúrt, szikár, eleve harcosnak kinéző Jaa… Hja.

Legyen még benne egy kedves, szerethető, pokolfajzat nagyapó, Ron Perlman, mint minimális mellékszereplő… aztán ennyi elég is.

Hatalmas, brutális film lesz, már látom magam előtt! Hogy a helyszínek? Lesz egy csomó sivatag, meg sziklabarlang… meg még sziklafennsík. Nem, nem, nyugi, trópusi ős- és esőerdő csak éppen, alig-alig. Olcsóért megússzuk, csak semmi cicoma, meg puccparádé, mint abban a hülye játékban, amiből dolgozunk… Ööö… izé… Na, mindegy.

Lesz majd egy emberméretű macska is. Igen, kimaradt a musicalből, muszáj felhasználni, nem szórjuk a pénzt.

Hogy mit szólnak majd a nézők? Zabálni fogják, aranyapáim, habzsolják majd, és nyerítenek, mint a ló! Nem, nem a röhögéstől! Annyira odáig lesznek, hogy… ilyen korrektül lebutítottuk az ő szellemi színvonaltalanságukra ezt a bonyolult, színes-szagos játékot, zavaróan ismeretlen szörnyrémekkel tele.

 

Én meg már csak azon gondolkozom, hogy én vajon valami lerövidített verzét láttam-e, ugyanis Szilárd a fantasycentrumon azt írta, hogy a játékidő 110 perc.

Amit én láttam, az alapból 103 perces: maga a film eleve 01:20-nál indul, 1:33:15-nél vége is, majd van még egy bónuszjelenet (20 mp) 1:35:15-től, de ezzel együtt is… jóindulattal legyen 96 perces az alkotás. És hol van innen akkor 14 perc a 110-ig…? Na, mindegy. Én megelégszem 95-96-tal is. :-)

Annyi is bőven elég volt… :-P :-/

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése