2021. február 13., szombat

Cidade Invisível – Invisible City – Láthatatlan város s01

Az valahol nagyszerű érzés, amikor csak keresel-keresel a Netflixen a sorozatok között, belecsapsz-belekapsz ebbe-abba, de valahogy… egyik sem sarkall arra, hogy megnézd a következő epizódot. (Még ez nem a „nagyszerű érzés”, az majd csak most jön! ;-) ) Ezért aztán belekezdesz egy újabba, egy következőbe, azzal a reménnyel, hogy hátha ez lesz az: ami beránt, bedarál, megrág és kiköp…

És egyszer csak, amikor már nem is reménykedsz… PAFFF!!! Itt van, ez az!!!!

Ilyen élmény volt nekünk a „Cidade Invisíble”. 10/10 :thumbsup:

A mai Rio De Janiero „Lapa-negyedében” járunk, ahol Eric (Marci Pigossi) az özveggyé vált, kisgyerekes környezetvédelmi rendőr él és titokban nyomoz felesége halálának körülményei után…

…és e nyomozás közben ráébred, hogy a brazil mitológia természetfölötti lényei közöttük élnek.

Élnek, igaz – de valaki egyesével gyilkolni kezdi őket… és ez összefügg Eric feleségének halálával is.

És hogy kik ezek a lények?

 

Isac/Saci, a féllábú csibész-szellem, aki forgószéllel-forgószélben jár, megtréfálja az embereket – de kívánságokat is tud teljesíteni… A végtelenül szerethető Wesley Guimarães formálja meg. :thumbsup:


Camila/Iara: a szirén, aki megigézi, mélybe húzza és elveszejti a férfiakat – akit a tényleg gyönyörű Jéssica Córes alakít. :leborul:

És legfőképpen: Iberê/Curupira: az erdő védelmező démona. Bakker… hiába „rejtették el”, az első pillanattól fogva üvölt róla, hogy messze ő a legerősebb mitikus lény mind közül. És az utolsó részben végre el is szabadulhat féktelen ősereje. Fábió Lago jeleníti meg, átütő erővel és karizmatikussággal. :respect:

 


A fenébe is: nem írok róla többet – egy igazi unikum, egy bitang jó sorozat. :leborul: :thumbsup:

Az évad mindössze hét részes, epizódonként 32-40 perces játékidővel – mi két nap alatt letoltuk az egészet, annyira „pageturner” az egész.

A Curupira… egész egyszerűen félelmetes őserő. :badass:


Camila pedig… simán mennék utána a tenger mélyébe. :love: :-)

  

Remélem, lesz második évad... :fingerscross:

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése