2012. november 29., csütörtök

Seeking a Friend for the End of the World – Míg a világvége el nem választ




Ígérem, hogy (ebben a hónapban :-) ) már nem írom le azt többé, hogy „csajos film” – de a „Seeking a Friend…” szerintem nagyon is az…

Steve Carell és Keira Knightley párosa nagyon romantikusan, nagyon édesen-kedvesen, nagyon szeretni valóan viszi végig a filmet… de nekem ez már túl cukros, túl szentimentális, túl negédes, túl… „csf”. :-)


Az, hogy a világ vége előtt két (vadidegen) ember hogyan és mit szeretne archiválni, még megtenni az utolsó pár napban (hétben), hogyan melegednek össze, és hogyan próbálják egymást segíteni a céljuk elérésében – miközben ráébrednek (mondom, max. 1-2 hét alatt) arra, hogy…

„You are the love of my life.”

Ujujujuj… azért ez nálam veri a biztosítékot… :eeekkk:

Érdekes a film alapkoncepciója: a Föld felé tartó aszteroida eltérítésére szervezett mentőakció kudarcot vall, és a tévé közli, hogy a becsapódásig csak három hét van vissza, aztán mindennek vége.
(Ez aztán az „Armageddon”, nem a Bruce Willis-féle, ugye?! ;-) )

A történet az emberek világvége előtti lelkiállapotáról szól.

A feleség szó nélkül faképnél hagyja férjét: mert ha három hét van vissza az életéből, akkor nem akar rá egy szót, egy további percet sem vesztegetni…

Vannak páran, akik törnek-zúznak, fosztogatnak-gyújtogatnak – de a nagy többség olyan kedves, melankolikus lelkiállapotban vágja a füvet… takarít… kiárusítja a felesleges dolgait… vagy csak ül a tengerparton, és piknikezik.

Van, aki szeretné családja, szerettei, élete nagy szerelme társaságában eltölteni a hátralévő időt – de akad olyan is, aki a pusztulásba is dacosan felszegett állal és haragot tartva megy…

Van olyan, aki óvóhelyet épít és készleteket gyűjt, hogy ott vészelje át az apokalipszist…

Van, aki bulizik és orgiát tart... :-)


De nekem túl lassú, lassan hömpölygő a történetvezetés.

Steve Carell lelkiállapota inkább egy nőére emlékeztet, mint egy férfiéra – és Keira Knightley alapból hozza a szeretnivaló, életvidám kis csajt… és a végkifejlet ugye… legalábbis erősen gyanítható, no. :-/

Tehát, a film finoman szólva legalábbis igencsak ismerős csapáson gördül előre… és nekem már csak az böki a csőrömet, hogy mi a franctól gyorsul fel hirtelen az aszteroida, és a tévében egyszer csak bejelentik, hogy már nincs hátra egy hét a becsapódásig, csak tizenhat óra… Hajrá. :eeekkk:
(A régi, szakállas vicc jut erről eszembe. „Telefonbeszélgetés:  - Maga kért ébresztést hajnali ötre? – Igen, én. – Akkor húzzon bele, mert déli tizenkettő!” :-) )

Van egy olyan gonosz gyanúm, hogy maguk a filmkészítők „gyorsították fel” az aszteroidát, mert már ők maguk is unták a filmet, és túlcsordultak a sziruptól… :-P :-)

A film egyébként nem csak juharsziruppal és cukormázzal van csurig, hanem sorozatszínészekkel is.

A _Nagyágyúk_: Steve Carell (Office), William Petersen (CSI), Martin Sheen (The West Wing), Melanie Lynskey (Two and the Half Men), Connie Britton (Friday Night Lights, American Horror Story, Nashville) – és a többiek: Mark Moses (The Killing, Desperate Housewife), Tonita Castro (Go On), Gillian Jacobs (Community) Roger Aaron Brown (Life), Rob Huebel (Childrens Hospital), Adam Brody (The O.C., Good Vibes), Rob Corddry (Childrens Hospital), Patton Oswalt (The King of Queens), Bob Stephenson (The Forgotten), Derek Luke (Trauma, Hawthorne).

Mondhatni, hogy csak az egy Keira Knightley a magányos kakukktojás közöttük… :-) Bááár… ha a „Pirates of the Caribbean” is számít… :-) :-) :-)

Igazából nekem a kedvencem Sorry (Aleister :-) ), a kutya, aki igazán jópofa színfolt.


„- What's the dog's name?
- Sorry.
- What?
- Sorry?”
:-)

Igaz, én végig azt néztem, hogy milyen szinten tojik a színészekre, és hogy folyamatosan a gazdájára figyel, aki a kamera mögül-mellől instruálja. :-)

Aleister-ről még azt érdemes tudni, hogy öt éves terrier keverék, és hogy 2008-ban „szedték össze” egy kaliforniai menhelyről: és tessék, most itt a filmszerep. Hollywood-i sztori, nem?! :-)

Összegezve, jó kis „csf” ez a „Seeking…”. :-) Közös filmnézésként a férfi nézőknek érdemes előtte a  lelkierőre kicsit rágyúrni… ;-) 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése