2015. január 31., szombat

Fury – Harag & The Skeleton Twins



Fury – Harag



A magam részéről több tévedésbe is estem, amikor először hallottam erről a filmről…

Ugyanis azt gondoltam, hogy 50 évesen Brad Pitt már… nem nagyon való egy ilyen film főhősének. :iwaswrong:

Shia Labeouf szerepeltetése kapcsán meg azt gondoltam, hogy „na, ez a transzformátoros-sikoltozós hülyegyerek majd pont jól szét fogja cseszni az egészet – mégha esetleg lett volna/lenne benne valami jó is :-P”.
:tévedtem:

Valamint az is eszembe jutott, hogy basszus… annyi „hős amerikai katonát” megfilmesítettek már a II. világháború kapcsán, hogy azokkal Dunát lehetne rekeszteni… vagy még inkább a Mississippit a Missourival együtt. :-P  Annyira kell egy _új_ „II. világháborús hős amerikaiak” film a világnak, mint púp a hátamra.
:iwaswrong: :meaculpa:

Mert ez egy jó kis háborús film lett, bonyek. :sör:

Nem vállal túl sokat, de amit igen, azt nagyon korrekten – sőt, magas színvonalon hozza. :thumbsup:

Igaz, a karaktereknek nem nagyon sikerül igazi mélységet adni… hiába a szerintem inkább kínos és nyögvenyelős kísérlet, amikor a két német nőnél ebédelnek. Az valahogy… nagyon műmájer lett. :-P

Ám amikor a keresztúton beszélgetnek a tankban, az ellenségre várva… az meg valami miatt marha jól sikerült. :sör:

Hát igen, ez lett volna az egész „finomsága”, hogy öt perces laza beszélgetéssel nagyobb mélységet lehet adni a filmnek, mint egy 20 perces… „húdenagyonmegfogjukmostmondaniafrankót” kínkeserves nekidurálással – ez különbség két olyan rendező között, mint David Ayer és Quentin Tarantino.

Szó se róla: David Ayer nagyon odatette magát az „End of Watch”-csal – de az se a remek dialógusokról szólt. Míg az Inglourious Basterds képes volt mind cselekményben, mind akcióban, mind remek párbeszédekben odatenni magát a csúcsra. :respect:

Nem is beszélve a zenéről: a Basterds zenéjét sosem fogom elfelejteni – míg a Fury zenéje meg… inkább azt mondom: mintha nem is lett volna (egyébként volt… de szvsz nagyon tré… :-PPP ).

Szóval, ebből talán le is jött: szerintem nem közelíti meg a Basterds minőségét, színvonalát a Fury – de azért egyáltalán nem rossz film. :sör:


The Skeleton Twins



Egy nagyon kellemes, szerethető családi dráma két testvérről Kristen Wiig (Maggie) és Bill Hader (Milo) – miközben két hozzájuk hasonlóan remek színész alakít a mellékszerepekben is: Luke Wilson és Ty Burrell.

Maggie és Milo 10 éve nem beszélnek egymással – egyszerűen ők sem tudják, miért… egyszerűen, így alakult.  Ám egy adott pillanatban, egymás tudtán kívül, éppen egyszerre akarnak öngyilkosságot elkövetni (Maggie New York-ban, Milo pedig Kaliforniában). Szerencsére egyiküknek sem sikerül a terve, ám ez az esemény újra összehozza őket, és mindketten szembe tudnak nézni ki/félresiklott életükkel, és talán helyre tudják még hozni a dolgaikat…

Kár sokat beszélni rajta, egy nagyon kedves, szerethető tragikomédia…

Valahogy kíváncsi lettem tőle az író-rendező Craig Johnson korábbi munkásságára is.

…és nem bírom megállni, hogy ne mutassam meg a filmből legjobb részt. Pedig tudom, hogy ez genyaság… :-D


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése