2013. november 26., kedd

This is the End – Itt a vége




Valahogy ilyennek képzelem el azt, hogy „buddy comedy”… :-)))

Amikor _tényleg_ havernak tűnő arcok összejönnek, hagyják, hogy elszabaduljon az agyuk :-) és egymást és önmagukat ugratva, cinkelve, parodizálva összehoznak egy jópofa, szórakoztató marhaságot. :sör:

Jay Baruchel átruccan havercimbijéhez, Seth Rogenhez LA-be, aki rövid lazulás után, ellenkezése dacára átrángatja James Franco bulijára, ahol Craig Robinson, Jonah Hill, Danny McBride, Rhianna, Michael Cera, Emma Watson, Christopher Mintz-Plasse, Aziz Ansari és a többiek nyomulnak – és mind-mind önmagukat alakítják. :-)

És persze mi a fene is történne épp ilyenkor: mint az Apokalipszis.

Amikor beüt a krach, a partyarc színészek közül hirtelen és csúnyán elég sokan meg is halnak :-), és a kevés túlélő bezárkózik James Franco házába, és ott próbálják átvészelni a sötét napokat.

És naná, hogy hamar kibukik, hogy ki-milyen karakter is valójában… :-)))


Valamint az is, hogy egyedül Danny McBride az, aki… az életben is pont olyan, mint a képernyőről/vászonról lekacsintó (bemutató… :-) ) Danny McBride. :sör: :-DDD

Nem emelem az egekbe a filmet, de határozottan szórakoztató, poénos, és laza – és nem tudom eléggé kiemelni az öniróniáját, azt, ahogy kigúnyolják önmagukat a színészek. :sör:

Emma Watsonhoz kapcsolódik a film egyik legjobb jelenete, amin nagyon sokat röhögtem…


…a csuda se hitte volna, hogy a kis Hermione ilyen ikonként fog feltűnni pár évvel később. :thumbsup:
:-)

Amit még feltétlenül ki kell emelnem az két dolog.

Gatyalerohasztóan jó CGI – bakker… :eeekkkk: Hogy egy ilyen „budy comedy”-hez ilyen brutál CGI legyen… elképesztő. :sör:

És óriásit emel a film hangulatán, ahogy a démonok és ördögök, meg mindenféle sátáni teremtmények megjelenítését nem veszi félvállról. :respect:


A másik pedig az, hogy az Apokalipszis megjelenítésével nem kevés (tán az összes… :-/ ) általam látott, a témával foglalkozó keresztény filmet kenterbe veri. :thumbsup:

Nem keni el úgy, hogy „messzi városokban, távoli helyeken, hírből hallani, hogy iszonyatosan szörnyű dolgok történnek… állítólag a sátán teremtményei a földön járnak! komolyan! nekem is úgy mesélték!” :-PPP

A filmben látványosan megtestesülnek és beteljesednek a bibliai próféciák – és a mennybemenetel és az elragadtatás ábrázolása is olyan, amitől én, keresztény ember is megemelem a kalapomat. :sör:

Nem egy világmegváltó ( :irónia: :-) ) alkotás, de szvsz egész kellemesen szórakoztató.

Jay Baruchelt tökre megszerettem :sör: – Danny McBride pedig egy állat… :-)))

És Seth Rogen sem volt rossz, mint (rész)forgatókönyvíró és (rész)rendező. :thumbsup:


2 megjegyzés:

  1. Ajánlásodra én is megnéztem, és hasonló a véleményem. A CGI és az apokalipszis ábrázolása tényleg meghökkentően ütős és hatásos; egy komolyabb filmben is simán elmenne. Az ilyeneket pedig, amikor egy színész - úgymond - civil önmagát játssza, mindig is kedveltem és érdeklődve néztem. (Pld. a Törtetők c. sorozat.)
    Ami viszont eléggé zavart a filmben, hogy nagyon érződött, hogy nem volt mögötte tisztességes forgatókönyv (dialógusok biztosan nem), mert sok volt a fölösleges szófosás, sápítozás, ripacskodás... amik sokat rontottak az összhatáson.
    Számomra érdemes összehasonlítást ad, hogy épp előtte néztem meg a Grown Ups 2-t, ami jóval gyengébb, mint az első rész - és neked már az első sem jött be -, és ebben a folytatásban is volt jó pár gagyi jelenet... de mégis, összességében a GU2 esetében azt éreztem, hogy kurva jó és profi komikusok (Adam Sandler, Kevin James, Chris Rock, David Spade, stb) profin hozzák a megfelelő karaktert a saját egyedi stílusukban... míg ebben a This is the Endben tényleg csak afféle egymás szórakoztatását szolgáló hülyülés volt; mindenki nagyon vicces akar lenni (pld. Jonah Hill), és ez a része nekem kevésbé jön be. Ettől függetlenül megérte megnézni, és a démonos regényemhez - a CGI miatt - biztosan meg fogom nézni még párszor, hátha ad pár jó ötletet.

    VálaszTörlés
  2. No, felkeltettétek az érdeklődésemet...

    VálaszTörlés