2013. november 7., csütörtök

The Wrong Mans s01




A BBC Two és a Hulu közös produkciójában készült 6 részes, részenként 26-28 perces angol minisorozat.

Szvsz, fergetegesen indul: én az első rész egyik jelenetén úgy röhögtem, hogy folytak a könnyeim… :-DDD

…ám a további részekben sajnos nem sikerült megismételni ezt a brutálisan ütős humort. :-/

Kellemes volt a többi epizód is, szó se róla: humoros, jópofa marhaság – de inkább a végigvigyorgós fajtából, mint a felröhögősből.


Oké, a harmadik részben, amikor a kocsiban filmekről kezdtek beszélgetni azon is muszáj volt röhögni :-) – de… de ott a „de”. :-/

Lehetett volna zúzósabb is, szvsz… mert benne volt a potenciál.

Egyébként a főszereplő színész-komikus-író duó nagyon jól működött: Mathew Baynton és James Corden. :respect:


Nagyon jó két karaktert hoztak, ráadásul mindkettejük arcberendezése-mimikája is különleges, így igazán egyedivé és élővé tudták tenni a megformált alakokat. :sör:

Az epizódokat is javarészt ők ketten írták (plusz Tom BasdenPlebs), így őket „terheli” a felelősség a forgatókönyvért is.

Amit azért nem kárhoztatok: szépen csavarodik-tekeredik a történet, kellemes és szórakoztató a feeling, jópofák a beszólások, feelgood az embert elöntő érzés… de bennem azért maradt mégis hiányérzet.

Jobban belegondolva, ez az első rész engem „leigázó” jelenetének köszönhető: az olyan magasra teszi a lécet, hogy azt egyszerűen nem tudják a későbbiekben nemhogy überelni, de megközelíteni sem.

Talán, ha kisebbek az elvárásaim az első rész végén, és „csak” egy végigvigyorgós sorozatot várok, akkor nyilván teljesen megelégedtem volna a végeredménnyel – így viszont, hogy brutál, sírva röhögős jeleneteket vártam… a túlzott elvárásaim miatt kissé csalódottan keltem fel a végén.

De persze ez egyéni dolog.
 

Amit még megemlítenék, hogy ebben a sorozatban szintén Sarah Solemani alakítja a(z egyik) főhős szerelmét – mint ahogy a „Bad Education – Lúzer töritanár” szériában.

Két nagyon szerethető főhős keveredik lehetetlenebbnél lehetetlenebb helyzetekbe, esik csöbörből-vödörbe, és csetlésük-botlásuk ellenére, vagy éppen amiatt… ;-) nagyon tudunk nekik szorítani, és derülünk jókat kalandjaikon. :sör:

Összegezve, egy határozottan kellemes, figyelemre érdemes, jópofa sorozat, ami jó szívvel ajánlok akkor is, ha szerintem lehetett volna igazán fergeteges is – de sajnos nem lett az.



3 megjegyzés:

  1. Már amúgy is be volt tárazva megnézésre, de ezzel most csak megerősítettél ebéli tervemben... csak most a nagy hajtásban (Matróztánc) még biztos nem vágok bele. Majd a jövőhéten.

    VálaszTörlés
  2. Asszem végignézem (végigszenvedem), mert érdekel ugyan, de nem dob fel. Nekem csalódás, jóval többet vártam. Ahhoz, hogy vicces legyen, nem elég vicces... ahhoz, hogy izgalmas legyen, nem elég komoly. Néhol - a viccesség kedvéért - már-már lemegy kutyába.
    Töprengtem azon, hogy az első részben melyik lehetett az a jelenet, ahol a könnyeid is folytak a röhögéstől, és ami magasra tette a lécet... hát, nem jöttem rá. Mert én egy picit se röhögtem, el se mosolyodtam...
    Nem tartom vészesen rossznak a sorozatot... végig lehet nézni... csak ne magasztaljuk többre (csak azért, mert angol) bármely középszar hollywoodi sorozatnál! Mert kb, az a szint, mint a Chuck, vagy a Kaszás, vagy hasonlók... nem több. Sőt!

    VálaszTörlés
  3. Na, igen...

    Én a Chuck-ot egy évadig, a Reapert 3-4 részig bírtam - szóval, annyi előnye mindenképpen van a Wrong Mans-nek, hogy csak hat részes az évad.

    VálaszTörlés