2013. október 1., kedd

Chugyeogja – The Chaser – Az üldöző





…és még mindig Dél-Korea készíti a legjobb brutális thrillereket.
:respect:

Mert még mindig ők a legnagyobb királyok ebben.
:leborul:

Úgy elmorfondíroztam azon, hogy miért pont ők ennyire jók a műfajban: Oldboy, Sympathy for Lady Vengeance – A bosszú asszonya

…de nem tudok rájönni. Talán a szétszakadás, és a testvérháború okozta sokk…?!

Nem tudom. De az biztos, hogy náluk jobban senki nem készít „(sorozat)gyilkosos thrillert”.
:respect:

Oké, nem mai csirke ez a film, 2008-as, de hogy bitangul zúzós, ahhoz kétség sem fér. :thumbsup:

Volt már nektek olyan, hogy filmnézés közben szinte (fel)ugrásra készen ültök a kanapén/fotelben, mert minden idegszálatok pattanásig feszül a véretekben forrva-bugyogva robogó adrenalintól?

 

Ha esetleg netalán eddig nem is: majd a Chugyeogja alatt lesz! :sör:

Mert ez az üldözés egy igazi pörgős, lüktetős, torokkiszárítós, lélegzetelakasztós, halántékon lüktetős, elmebeteg őrület. :megarespect:

Kedvesem is, aki rendszeresen bealszik a filmeken :-) most tágra nyílt pupillával tapadt a képernyőre – eltekintve azoktó a pillanatoktól, amikor inkább eltakarta a szemét…

Bitang egy film, bitang. :thumbsup:

És semmiképpen nem mondható „szokványosnak”.
 

A főszereplő Joong-ho (akit a nagyszerű Yun-seok Kim formál meg!) egy kirúgott-kibukott zsaru, aki immár lányok futtatásából él – de vannak még kapcsolatai régi kollegáival.

Joong-ho legnagyobb aggodalma mostanában, hogy a lányai kezdenek eltünedezni, ő pedig emögött valamelyik rivális stricit sejti, de még nem tud semmi konkrétumot.

Egyik este egy „válogatós” kuncsaft megy az agyukra, akinek egyik lány sem tetszik, akit küldenek neki, ezért Joong-ho dühében felhívja a lázasan otthon fekvő Mi-jint (Yeong-hie Seo), akit a kislánya Eun-ji (Yoo-jeong Kim) ápol, és fenyegetésekkel ráveszi, hogy azonnal menjen az ügyfélhez.

Ám miután a „válogatós” kuncsaftnak megfelel Mi-jin, és elindulnak a férfi lakására, Joong-ho kiszúrja, hogy ugyanerről a telefonszámról hívták azokat a lányait is, akik utána eltűntek.

Felhívja a lányt, aki még úton van a kuncsafttal, hogy megérkezése után, titokban azonnal küldje el neki a címet.

Ám ez nem megy olyan simán, mert a „válogatós kuncsaft”, Young-min (Jung-woo Ha) nem más, mint egy prostituáltakra vadászó sorozatgyilkos, akitől… hááát… legalábbis nem „egyszerű” telefonálni.
 

A lányai elrablása/lenyúlása miatt teljesen felpörgött Joong-ho egyre dühödtebben próbál a Mi-jin és „kuncsaftja” nyomára akadni… és ahogy előjön belőle a régi rendőri rutin, ami párosul a strici gátlástalanságával, lassan megrendül az a fixa ideája, hogy a konkurenciával van dolga…

A régi rendőrhaverok pedig úgy működnek, ahogy ő maga is „szolgált és védett” rendőrként: csak a feletteseik se… talpát nyalják, és kedvét keresik – és ha az nincs a közelben, akkor nagy ívben tesznek mindenre és mindenkire.

Joong-ho hiába próbálja felrázni őket, és segítséget kérni, falakba ütközik – ám ő már rátapadt a nyomra, mint kopó a vérszagra, és egyre jobban bevadulva és felpörögve űzi az emberrabló sorozatgyilkost… És már nemhogy nem kap segítséget a régi cimbiktől, hanem még ők is akadályozzák, és ellene fordulnak.

Elképesztően izgalmas hajsza kerekedik ki ebből a filmből, olyan, amilyenhez szvsz még nem volt szerencsém. :respect:

Oké, beismerem, hogy volt a filmben két olyan húzás, ami… hm… nem nyűgözött le „eredetiségével”… :-S

…de ezek szerencsére nem voltak olyanok, amiktől megkeseredne a szám íze.

Egy nagyon zúzós-horzsolós, sorozatgyilkosos thriller.
:sör:

Csúcsra járatott.
:respect:


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése