2013. október 7., hétfő

The Lone Ranger – A magányos lovas




„Well, there's three of you. You're not exactly lone. Shouldn't you be the Three Rangers?”

…jutottak eszembe az 1994-es, feledhetetlen :-) „Airheads – Pancserock” című filmből Joe Mantegna mára klasszikussá nemesült :-)))) szavai…

Miután megnéztem ezt a filmet: hiszen _ketten_ vannak, a ranger, meg az indián! Lehet, hogy mielőtt nem találkoztak _magányos_ ranger, meg _magányos_ indián voltak – de már _ketten_ vannak, együtt, közösen, bonyek!

„Well, there's two of you. You're not exactly lone. Shouldn't you be the Two Rangers?”
:-)))

Na, mindegy – ha ez lenne még a legnagyobb baj, hát vígan hátradőlnék a hokedlin… hogy utána csattanjon a tarkóm egy kellemeset a kövezeten… :-PPP

Mert ugye a filmezés egy egzakt tudomány: ha beletolunk 100 dollárt egy filmbe, plusz 50 dollárt marketingre, akkor legalább 300 dollárt hoznia kellene, hogy hasznosnak érezzük a befektetésünket.

A Disney (és a Nynfus :-)) Corporation-nél pedig tudnak számolni.

„Van egy Gore Verbinski – Johnny Depp páros, akikbe ezidáig 665 milliót (+ kb. 300 millió marketing költséget) feccöltünk, ők pedig csináltak 2 milliárd 683 milliót. Lehet, hogy kéne velük még indítani egy másik franchise-ot is. Már persze akkor, ha nem vagyunk ellenségei saját pénztárcánknak. Hö-hö…hö…”

Sikerült is őket újra összeverbuválni a „The Lone Ranger”-re…

„Te, Johnny, képzeld! Itt nem egy lökött kalózt, hanem egy lökött indiánt kell alakítanod! Még csak nem is kell új karaktert hoznod! Tök ugyanaz lesz minden! Csak kicsit kevesebb lesz a víz… Hö-hö… hö…”

Ők pedig lelkesen belevetették magukat, hogy a 215 milliós ráfordítással (+ 75-80 millió reklámköltséggel…) hozzanak a konyhára kőkemény… 255 milliót.

A hülyének is megéri, mondják, ugye… :-P

De nem a Verbinski – Depp párossal van igazán a baj, ők már rutinból lehoznak ilyen filmeket (lehet, hogy ez azért mégis…?!) – de ott van a kutya elesve, hogy sza… sza… szardellapasztából nem lehet várat építeni. Vagy legalábbis nem érdemes.

Ugyanis, ennek a filmnek nem volt egy eredeti momentuma – nekem legalábbis minden nüansza ismerős volt, vagy innen, vagy onnan… :-///

Ezen nem is akarok („lone ranger -ként … ;-) ) sokat lovagolni.

Inkább rátérnék arra, hogy: ki a fene ez az Armie Hammer…?! Kinek a kije?!

Mert egy Geoffrey Rush segíti-támogatja, partnerként a terhek egy részét bátran, és biztosan átveszi egy színésztől a filmben, és pillanatra nem remeg meg. :respect:

De ha maga a címszereplő(!) semmit nem tud megvalósítani ezekből, hanem tényleg amolyan „szellemárnyékként” oson végig a filmen… akkor abba bele tud szakadni a másik színész háta.

Valami vérlázítóan gyenge ez a film, igazi két és félórás életrabló… Szerintem, az ilyet némely kevéssé konszolidált országban még büntetik is. :-PPP

Egyszerűen, semmi jót nem tudok róla mondani… :-///

De a nyitóplakátról szvsz már lejön az, hogy alapvetően a Disney-ék is érezték a büdöset: ezért abba a képbe az orrvérzésig belezsúfoltak mindent…

…nyitott sírok, robbanás, szakállas nő, csontváz, vonat, szerencsétlenség, vonat tetején ágaskodó ló, Gatling-géppuska, halál, hollók, tyúkok, vonat tetején zenélő tűzoltózenekar, dinamitos hordók…

Jesszassz… szerintem, már csak az ángya térde kalácsa, és Miki egér maradtak le, valami érthetetlen okból… :eeekkk:

„Tegyél még a képre valamit, Bill! Még! Még többet! Minél többen jöjjenek be elsőre! …mert másodikra már biztosan nem fognak…”

Itt szeretném megköszönni azt a diszkrét, kifinomult visszafogottságot, hogy a szívkivágásos, majd nyersen megevős jelenet nem került fel a poszterre. :sör:

Tudtam, hogy van nektek ízlésetek!

Bár az arányokkal nem voltatok igazán tisztában: gyerekeknek ez a film túl brutális, felnőtteknek pedig túl bárgyú…

…megpróbáltatok egy fenékkel két lovat megülni – de elgázolt benneteket a saját egótok, és öntelt magabiztosságotok túlfűtött gőzmozdonya. :shame:

Azt hiszem, elmondtam mindent.

Még egy képet illesztek a végére: ez akkor készült, amikor Depp és Armie először látták a tesztvetítésen a saját filmjüket…
;-)
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése