2013. február 14., csütörtök

Shadows in the Sun – Árnyak toszkán verőfényben & Silver Linings Playbook – Napos oldal



Két könnyű kis „csf”… :-) Mert kell néha ilyen is… és családi béke is van a világon, vagy mi a szösz. :-)

Shadows in the Sun – Árnyak toszkán verőfényben


Szeretem ennek a filmnek mindhárom főszereplőjét. :sör:

Joshua Jackson alakítja a fiatal, törekvő szerkesztőt, akit megbíznak azzal, hogy a 30 évvel korábban csupán egy zseniális regényt az asztalra tevő írót, Harvey Keitelt, visszarángassa toszkán visszavonultságából az írógép mellé – és Claire Forlani az író lányát formálja meg.

A történet meglehetősen szélesre taposott ösvényen halad előre, nem tartogat túl sok meglepetést, vagy ilyesmi – de mégis eladja magát. :sör:

Egyrészt: a toszkán táj valami gyönyörű, valami egészen csodaszép.

Másrészt: Harvey Keitel nagyon jó a részben mogorva és beforduló, részben vidám és életigenlő írófejedelem szerepében.


Harmadrészt Joshua Jackson csetlése-botlása is szerethető, és ketten egészen mozgalmas párost alkotnak Harvey Keitellel. Nekem például az éjszakai tehénlopás és a karaoke-est voltak a kedvenceim… :-) :-)

Claire Forlani meg szükséges „rossz” egy ilyen „csf”-ben… :-)

…és akadtak azért nem szándékoltan poénos jelenetek is, amiken jókat derültünk.

Például az, hogy Toszkánában a tévében esténként (még mindig) fekete-fehér olasz filmeket adnak :-) és még mindig (nosztalgia) gőzmozdonyok húzzák a vonatokat… :-)

Oké, oké, hogy Olaszország némely tájai olyan érintetlenek, mintha megállt volna az élet… Node ennyire?! :-)

Nem volt rossz, hogy bántsam – de nem is volt olyan jó, hogy lelkesen dicsérjem. Egynek simán elment. :-P :-)




Silver Linings Playbook – Napos oldal


Ez viszont a végére egészen kellemes élmény lett! :-)

Mondjuk, egy azért jól jött mellé: mégpedig az NFL rajongásom… :-)

Ugyanis így könnyen tudtam azonosulni a Robert De Niro által alakított apával – így sikeresen be is vonódtam a filmbe, különösen annak második felére.


Bradley Cooper alakította Pat éppen kijön nyolc hónap után a pszichiátriáról, és miközben megpróbálja visszaszerezni régi életét és feleségét (aki távoltartási végzést kért ellene…), összeismerkedik a lelkileg szintén nem éppen a topon lévő Tiffany-val, Jennifer Lawrence, és kölcsönösen csiszolva egymást szépen összemelegednek.


Ez azért lehet, hogy a női olvasóimat feldobja – de talán a férfiakat nem annyira: ám! Hoppá! :-)

Ha a férfi olvasó egyben szereti az NFL-t, akkor mindjárt fellelkesül Robert De Niro óriási Philadelphia Eagles rajongásán. 

„My father is the explosion guy. He got kicked out of that stadium he beat up so many people at Eagles games, he's on the exclusion list.”
:-)

Miközben sajnos egy NFL meccsből sem „terhelik” részletekkel az egyszeri, NFL-ért nyilván nem oly’ annyira lelkesedő női nézőt… :-P

Mindegy, jópofa film lett a végére: nevettünk, szerettük, feldobódtunk – igaz, a Kedvesem a tánc miatt, én meg az NFL kapcsán… :-) de lényeg az, hogy mindketten fülig vigyorral álltunk fel a film elől. :-)

Nem dobálóznék sem tojáslabdával :-) sem a nagy szavakkal, de egy egészen kellemes filmélmény kerekedett ki belőle. :sör:


Még az is lehet, hogy nektek is bejön... :-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése