2012. június 11., hétfő

Wrath of the Titans – A titánok haragja



Lehet, hogy pironkodnom kellene emiatt… de nem teszem. :-)

Nekem nagyon bejött ez a film! :sör:

Oké, a Love után néztem… ami azért befolyásolja (józan :-)... ) értékítéletemet… de nem tudom kárhoztatni semmiért a Wrath of the Titans-t: teljesen, sőt, tökéletesen beteljesítette elvárásaimat, és remekül elszórakoztatott. :thumbsup:

Kezdem azzal, hogy szerintem jobb, mint az első rész – folytatom azzal, hogy számomra Liam Neeson és Ralph Fiennes tették igazán élvezetessé a filmet. :respect:


Történetük a történetben magával ragadott és elsodort… vissza a gyerekkoromba, amikor ronggyá olvastam a Görög regék és mondák című könyvet (Trencsényi-Waldapfel Imre, Móra Ferenc Ifjúsági Könyvkiadó, 1976 :-) ), és álmomban állandóan hősökkel, istenekkel (istennőkkel… :-) ) és szörnyekkel birkóztam.

A Wrath of the Titans egyenes leképzése ennek az olvasott mondavilágnak (igaz, istennők sajnos nincsenek benne… :-( ;-) ), de hősök, istenek és szörnyek annál inkább.

Sam Worthington jószerivel semleges: (először és) utoljára Na’vi-korában sikerült eljátszania egy szerethető főhőst, de az meg ugye jószerével a CGI-nak volt köszönhető… Valahogy én nem látom benne a „vérbeli hős”-típust, akit szerény, egyvágányú véleményem szerint egy ilyen jellegű fantasy film megkövetel(ne).

Nem tudok érte teljes szívemből szorítani, csupán a semleges megfigyelő baráti jószándékával.

Ha rajta állna egyedül, hogy tetszik vagy nem tetszik a film, akkor el is bukna a megmérettetésen…
…de szerencsére nem csak rajta múlik.

Liam Neesont és Ralph Fiennest már említettem. :respect:

Az a jelenet, amikor „puszta kézzel” szembe szállnak a szörnyek hadával… az azért örökre emlékezetes jelenet marad. :thumbsup:

 
„- So shall we finish this?
- We have no weapons.
- We had power before we had weapons.
- When we were young Gods.
- Yes.”

…és ami még nagyon sokat „segít” a film jobbá válásán: az a fantasztikusan jó CGI. :sör:

A szörnyek szinte ijesztően igaziak és tapinthatóan valóságosak. A velük való harc nem pusztán „hadonászás a zöld háttér előtt”, hanem már-már megfoghatóan valószerű.

Valóban életre kelnek a görög mitológia szörnyei. :respect:


Rosamund Pike szép és szerethető harcos királynő, Bill Nighy remek, mint Hephaestus – Toby Kebbell sokáig jobbára idegesített Agenor szerepében… de a végső csatánál sokat megbocsátottam neki. :sör:

„- Agenor's men will hold the front line... from the trenches.
- Cover every part of yourself, or you'll be burned by the fire! Every piece of cloth every piece of skin!”

A csata- és harcjelenetek remekül sikerültek, a karakterek a helyükön – néhány nagyszerű színész megformálásával :respect: – a történet pedig kellően… vagy inkább pontosan ki van ragadva a görög mondavilágból.

A fene vigye el, én azt mondom: ilyen fantasy filmek kellenének. :sör:

Szerintem érdemes bevállalni.

„All my power is spent. Who knows? I might be stronger without it.”


5 megjegyzés:

  1. Ó, te szegény, szerencsétlen halandó... hát már ilyesmiket vagy kénytelen nézni? Szánalom és respect! :-D

    VálaszTörlés
  2. :-D

    Ráadásul tényleg tetszett is... :-) Hiába, már én is "elkutyulódok"... :-)

    VálaszTörlés
  3. Tehát - csak a rend kedvéért - Lee, tehát láttad az első részt, kellően fanyalogtál rajta, és úgy dicséred most emezt? Mert ha így van, akkor oké, és bevállalom. De ha már az első részt is kedvelted, akkor inkább kihagyom :) (ráadásul ott Neeson és Fiennes részei voltak a legfárasztóbbak, már ha érdemes ilyen leg- eket keresni egy eltökélten fárasztó filmben.)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Bocsánat, Justinként jegyzem a fenti kérdést...

      Törlés
  4. "tehát láttad az első részt, kellően fanyalogtál rajta, és úgy dicséred most emezt?"

    Pontosan. :-) :sör:

    De mint tudjuk, a te tűrésküszöböd olyan magasan van, hogy ott egy ló (vagy egy lovas film... :-) ) is megbotlik, ezért nálad nem biztos, hogy beindul majd a rajtam a filmnézés közben eluralkodott (guilty?!) pleasure... :-)

    VálaszTörlés