2012. június 13., szerda

Longmire s01e01


Nem tudom… mondtam már, hogy szeretem a western/cowboy/űrcowboy stuffokat? ;-) :-D

Valami gyerekkori belövés :-) lehet, amikor a Volt egyszer egy Vadnyugat; A Jó, a Rossz és a Csúf; a Hatosfogat; Mackenna aranya; A hét mesterlövész; A Vadnyugat hőskora; a Nevem: Senki; az Egy maroknyi dollárért és a Vad banda bűvöletében nőttem fel… :memoriesofgold: :gunfight: :-)

Szóval, ezek a beidegződések nem hagynak nyugodni, és ha valami hasonló jellegű cucc tűnik fel a horizonton, akkor azt igyekszem mihamarabb becserkészni…
 
Mit ne mondjak, azért belefutok néha egy-két kevésbé jól sikerült alkotásba... :-/

De néztem a Justified-ot és a Hell on Wheels-t is: és bármennyire is tetszett mindkettőnek az első évada, de valahogy nem éreztem/érzek késztetést a második évadokhoz…

…és most itt a Longmire, ami a Justified-hoz hasonlóan „jelenkori” cowboyról szól, aki mindig szótlanul, fenyegetően ballag a nagy karimájú cowboy kalapjában és marhabőr csizmájában – és nem habozik, amikor pisztolyt kell rántani.

Ám míg a Justified az első résszel meggyőzött és berántott, úgy a Longmire nem tudta ezt megtenni – és mégis meg fogom nézni a következő részt. Mondjuk, istenigazából meg nem mondanám, hogy miért… :eeekkk:

Mert nagyon jó a főszereplő, Robert Taylor? Engem anno Timothy Olyphant azonnal meggyőzött – Robert Taylor nem annyira…

Mert nagyon jók a mellékszereplők, Katee Sackhoff és Lou Diamond Phillips? Szerintem Katee Sackhoff legjobb alakítását a TBBT-ben nyújtotta, így azt hiszem egyértelmű, hogy sosem láttam tőle sokat és nem is várok tőle sokat… Lou Diamond Phillips pedig… hááát, legalábbis jól elvolt. Azt hiszem.

Mert nagyon izgalmas az alapszituáció? Hát nem.

Mert izgalmas/csavaros a történet? Nem igazán.

A kisvárosi, régi vágású, kissé megkopott, kissé unott seriff nyomoz-nyomozgat – és állandó összetűzésben van a közeli indián rezervátum saját rendőrségével.
(Mint a Killing!!! :-) Ez most valami divat lett? Vagy aktuálpolitikai probléma? Tüske a köröm alatt? :-) Egyébként, ebben „az indián rezervátum egy külön világ”-témában egy igazán jó filmet láttam: a „Frozen River – A befagyott folyó” címűt, ami szerintem nagyon jól fogja meg az indiánok önrendelkezési jogát és törvényeit, és miközben egymással szembe állítja a „fehérek és indiánok” életfelfogását és törvényeit, mégis közelebb hozza egymáshoz a két világot. :respect: )

A Longmire nyitóepizódjában volt gyilkosság, volt nyomozás, volt lövöldözés, voltak jó és rossz indiánok…

Elvileg minden benne volt, amitől működhetne egy film – működik is. Csak a végeredmény valahogy… nem nyűgöz le és nem darál be.

Olyan langyosvíz… :-/

Vesszek meg, ha értem, hogy miért fogom mégis megnézni a következő részt is…


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése