2012. június 26., kedd

Madagascar 3: Europe’s Most Wanted – Madagaszkár 3.



Még eddig nem volt alkalmam azt felvillantani, hogy milyen nagy rajz- és gyerekfilm rajongó vagyok. De most előjövök a farbával. :-)

Igen, nem egyszerűen nagy, hanem _óriási_ rajzfilmrajongó vagyok. :-)

Hogy miket favorizálok ebben a műfajban?

Szögezzük le: a „The Man Called Flintstone – Frédi, a csempész-rendész”-nél nem született nagyobb dobás a zsánerben. Eredeti(!) magyar szinkronnal – Csákányi László, Márkus László, Psota Irén, Váradi Hédi, Agárdy Gábor – egyszerűen überelhetetlen. :respect:

Rögtön mögötte a „Macskafogó”. Soha nem volt és sajnos nem is lesz még egy ilyen sziporkázó humorú, zseniális színészek által életre keltett – Sinkó László, Benedek Miklós, Haumann Péter, Bodrogi Gyula, Mikó István, Kern András, Szombathy Gyula, Béres Ilona, Pálos Zsuzsa… és még Sokan Mások! – fantasztikus karakterekkel és feledhetetlen dialógusokkal megáldott rajzfilm.
A világon.

Nepp József – Ternovszky Béla. :megarespect:

De azóta is újra és újra születnek olyan rajzfilmek, amiket szívesen megnéztem/megnézek újra és újra a kissrácommal – sőt, ha ő kinő lassan belőle, akkor akár egyedül is… :-)

„How to Train Your Dragon – Így neveld a sárkányodat”; „Up – Fel!”; „Toy Story 3.” (szigorúan csak a harmadik rész…); „Cars – Verdák” (szigorúan csak az első rész…); „Shrek” (szigorúan csak az első rész…);  „Ratatouille – L’ecsó”; „Surf’s Up – Vigyázz, kész, szörf!”; „The Lion King – Oroszlánkirály”; „Beauty and the Beast – A Szépség és a Szörnyeteg”

Idén még nem láttam szóra érdemes rajzfilmet, ezért nem mocorogtam ebben a témában…

Ám most elkocogtunk a kissrácommal a Madagaszkár 3-ra a 3D-s vetítésre – és letettem az agyamat.


Na, nem a mozi pénztáránál, a film kezdése előtt :-) hanem attól, amit kaptam: egy eszméletlenül szórakoztató, bitang jó kis filmet, amit szintén meg kell majd néznünk/néznem újra és újra… :-)

Pedig, megvallva az igazat, voltak bőven előítéleteim a film előtt: egyrészt, én már az első két részért sem voltam igazán oda… :-/ Nekem a párhuzamosan kijövő, sajnos menten be is bukó projekt, a „The Wild – Vadkaland” volt a jobban bejövős… :-( De nem akarom a Madagaszkár érdemét elvitatni: neki köszönhetjük Skipper, Kowalsky, Rico & the Private „Nagy Négyesét” – szóval :thumbsup::

…de neki köszönhetjük Juliant és Mortot is, szóval :thumbsdown:

A „Madagascar: Escape 2 Afrika – Madagaszkár 2.” meg szerintem az „egyszermegnézős-gyorsanelfelejtős” kategóriába sorolható… :-/

Azt hiszem, ebből jól lejön, hogy nem a „begőzölt Madagaszkár-fan” beszél belőlem, amikor piedesztálra állítom a harmadik részt. :-)

…mert bitangul megérdemli. :respect:


Ilyen remekül „mixelt” rajzfilmet… 1986 óta nem készített senki, én mondom. Tökéletesen arányban szórja a gyerek és a felnőtt poénokat – de számolatlanul ám! :kakaó: :-)

A története pörgős, mint a gyorsvonat, az „akciójelenetei” pedig kenterbe verik a „Verdák 2.” hasonló jellegű próbálkozásait… és szorosan a „The Adventures of Tinin – Tintin kalandjai” nyomába zárkózik. Az pedig nagy szó, szvsz… :thumbsup:

Az új karakterek szerethetőek, érdekesek, egyediek, színesek :-)...

 
...még a „főgonosz” is olyan, hogy a film után a kissrácom többször is megjegyezte: „és az a rendőr lány is nagyon jó volt!”. :-)

És mivel a „rendőr lány” egy Szörnyella De Frász szintű/jellegű karakter, így ez a dicséret szerintem különös jelentőséggel bír… :-)


És ami még nagyon fontos: a zene! :respect:

Olyan hangulatot és lendületet adnak a zenék a jelenetekhez, hogy szinte libabőrössé válik tőle az ember.  Katy Perry-t mindig is szerettem (nálam _mellbedobással_ nyer az énekesnők között… :-) ), és most azt mondom, hogy a „Firework” című száma eszméletlenül jó klippet kapott a filmtől!

A 3D meg… emberek, eddig én csak valami „alibiből _odakent_” 3D-s dologgal találkoztam, amik egyáltalán nem érték meg a plusz felárat. Erre a Madagaszkár 3. olyan _folyamatos, profi 3D-s látvánnyal ajándékoz meg, amit az első perctől az utolsóig élveztünk_!

Gyerekek, és kedves gyerek lelkű felnőttek :-), ne hagyjátok ki ezt a remek kis filmet, én azt mondom.
És megéri a 3D-s felár is, simán. :thumbsup:

Nem hiszem el, hogy ilyet tudott dobni harmadikra ez az általam eddig „se leves-se hús” kategóriába sorolt franchise… :kakaó: :-)

1 megjegyzés:

  1. Én sem vagyok nagy Madagaszkár-fan, de akkor azért ezt csak bevállalom a lányokkal... (még ha Katie Perryvel kicsit el is bizonytalanítottál - de a lányaimnál ő is mozibabecsábítónév).

    Justin

    VálaszTörlés