2012. április 20., péntek

The Killing s02e04 – Ogi Jun



„Yeah, all right. Least we're back to normal.”

Továbbra is remek – talán már mondanom sem kell. :sör:

Újra együtt a Nagy Páros, ami kifejezetten jót tesz a filmnek: ha már minden és mindenki ellene van az igazság kiderülésének, akkor legalább ők ketten tartsanak össze. :thumbsup:

Joel Kinnaman olyan szinten jó Holder szerepében, hogy minden rezdülését imádom. :-)

Amikor bementek a szervezett bűnözés elleni osztályra, és ott a háttérben „csinálta a műsort” nagyon röhögtem :-) – a Kedvesem észre sem vette, hogy mi volt, vissza kellett tekerni, hogy ő is észrevegye, mi tetszett nekem annyira. :-)

A beszólásai pedig… minden sora aranyat ér, én mondom. :-) :thumbsup:

És nem pusztán azért, mert cinikus humora van – néha a maga faragatlan módján olyan igazságokat mond ki, hogy csak pislogunk. De nem csak mi vagyunk ezzel így, hanem Lindennek is elakad a szava néha, úgy telibetalál…

„Picking up Jack's dinner?”

Lindennel sem cserélnék mostanában, mit ne mondjak. Általában irritálni szokott a magánéleti szál – mert általában sablonos, mondjuk, ez alól ez sem kivétel… –, de Linden van annyira szimpatikus, hogy fontosnak tartom a sorsát és aggódok érte. Szóval, nincs egy irigylésre méltó helyzetben.

Darren Richmond és Jamie páros között növő feszültség is törésponthoz érkezett – de megint ott vagyok, mint Lindennél: egyszerűen annyira szimpatikus mindkét karakter, hogy nem pusztán érdekel a sorsuk, hanem egyenesen a szívemen viselem azt.


Stan Larsen is egyre jobban belebonyolódik a dolgokba, ami már most konfrontációhoz vezetett… de olyan nagy a feszültség, hogy ezt ennyivel nem lehet „megúszni”. A múltja is keményen visszaköszön…

„You got what you deserved.”

…és ez a múlt hozza magával a múltbéli beidegződéseket is, amik elég sötét helyekre vezethetik az embert…

„I want you to hit him. Hit him hard.”
(És ez még csak fokozódni fog: mert mi lesz az ötödik rész címe? „Ghost of the Past”...)

De nem csak a magánéletek bonyolódtak, hanem a nyomozás is szépen haladt előre – amolyan „killingesen”, ami ugye egyértelműen pozitív minőségi jelző. :sör:

Viszont érdekes: sem Mitch-szála, sem Mitch karaktere nem hiányzik… Ennek azonban az az oka, mert ő volt az egyetlen, akit az első évadban sem bírtam. :-/

Lényeg az, hogy továbbra is nagyon jó a Killing. Mehetünk tovább. :-) :thumbsup:

3 megjegyzés:

  1. Mitch-et férfiszemmel tényleg nehéz bírni, de azért tudom szánni. Ha feleslegesnek tűnik is a szála, annyiban érdekes, hogy milyen útra viheti el az embert a gyász (igaz, a 4. részt még nem láttam, a 3. alapján ítélek).

    Justin

    VálaszTörlés
  2. Számomra az az ijesztő, ahogy két fiát "elfelejtette" gyászában...
    Ne mondjuk azt, hogy Stan kevésbé gyászol, de ő legalább (minden hibája/bűne ellenére) igyekszik azon, hogy a családot - ha nem is életben, de - "mozgásban/működésben", a kissrácokban pedig a lelket tartsa.

    Számomra ez sokkal szimpatikusabb, mint a Mitch-féle teljes bezárkózás és apátia - ha egyedül nevelné a két fiát, most mi lenne velük...?

    VálaszTörlés
  3. Igen, csak azt ne feledd, hogy egy erősen depressziós állapotban az ember nem tud így mérlegelni. Stan nem került ilyen depresszióba, Mitch viszont a jelek szerint igen.

    Justin

    VálaszTörlés