2012. április 27., péntek

Suburgatory s01e01-e02 & Veep s01e01


A Kedvesem kérte, hogy nézzünk már valami „csajos” filmet/sorozatot is – és tesója (aki pasi…!) javaslatára a Suburgatory lett a kiválasztott.
(Bocs, szeretem mindig kiírni a magyar címet is – de van egy-két olyan magyar „ferdítés”/címadás (pl.: „In Bruges”… :-P ), amit nem vagyok hajlandó leírni. Nos, a Suburgatory is ez a kategória… :-( :thumbsdown: )

Szóval, elkezdtük ezt nézni… hááát… nagy élmény volt, mondhatom. Hogy az ember milyen áldozatokra képes a Kedveséért… :-) Mondjuk, neki legalább tetszett. :-)

Ez egy tini-gimifilm keverése a kertvárosi háziasszonyokkal… :veryfunny: :-P

És annyi, de annyi pasiknak szóló poén volt benne, hogy… nem, konkrétan egy se. :-P

Bíztam benne, hogy legalább Alan Tudyk (akit a Firefly óta szeretek, és a Tucker and Dale vs Evil – hopp, ennek se vagyok hajlandó leírni a magyar filmforgalmazói címét… – csak elmélyítette ezt az érzést bennem… :-) ) tud valami olyan színt hozni bele, ami enyhíti a krónikus irritációmat és szemrángásomat… De, sajnos nem. Az általa megformált „hímpáva” nagyszerűen illeszkedik a fojtogatóan és nyomasztóan feminin környezetbe.

A főszereplő (kis)lány állandó narrálása pedig már a Kedvesem idegeit is kikezdte („Minek beszéli végig ez a csaj az egész filmet!? Nagyon zavaró!”).

Nem akarom beskatulyázni a nézőközönséget, de szerény, egyvágányú véleményem szerint ez a film olyan férfi nézőket vonz be, akik metroszexuálisak, vagy esetleg éppen nemváltoztató műtét fontolgatnak… :-P :-)

Pedig a Veronica Mars óta tudjuk, hogy igenis lehet olyan tini(lány) filmet csinálni, ami a heteroszexuális férfiközönséget is bevonja…

Mindegy, a Suburgatorynak ez nem sikerült. Részemről elég volt ennyi. :-P




Veep – Az alelnök


„Ezt most miért nézzük?” – tette fel a kérdést a Kedvesem a film felénél, úgy, hogy addig az arcizmunk se rándult meg, az elvileg „comedy” jelzővel ellátott sorozat nyitóepizódján.

…és ez a film végére sem javult, sőt, idegesítő nyaktekergetésbe és fészkelődésbe váltott, valamint abba, hogy öt percenként azt néztük, hogy mennyi van még hátra belőle… :-///

Nos, igen – az én hibám. :meaculpa:

Pedig tudom, hogy  „human” és az én ízlésem egy ideje rendesen elágazott egymástól, mégis rárepültem a Veep-re a sorozatjunkie-n írt dicsérő rivjúja után…

A kínos humor nagy mestere, Ricky Gervais is az agyamra ment egy idő után, így egy _tisztán és nyersen_ a kínos szituációkra és az alpári hangnemre építő sorozat eleve nem jöhetett be nekem.
Mégis bepróbáltam… és végigszenvedtem.

A „fehér házi szerencsétlenkedések” alcímmel ellátható sorozat semmi olyat nem tudott nyújtani, ami érdeklődésünk szikráját ki tudta volna pattintani…
Cancel. :-(

De mégis egy érdekesség a sorozat kapcsán: a végén döbbentem rá, hogy ki alakítja Amy Brookheimer-t, aki a „Chief of Staff”…?! Anna „My Girl” Chlumsky! :eeekkk:
Hogy telik az idő, istenem… :-)


2 megjegyzés:

  1. Még bele se néztem ebbe a sorozatba, de biztosan bepróbálom. Julia Louis-Dreyfus számomra beírta magát a feltétlenül nézendők közé a The New Adventures of Old Christine c. sorozattal. Tudom, szerepelt ő a klasszikus Seinfeldben is, de ott nem fogott meg... viszont a Christine kalandjaiban hengerelt. Szóval, nekem ez a sorozat is tutira nézős lesz.
    /Megjegyzem, a Christine kalandjai első részei elég semmilyenek voltak, de ahogy haladtunk előre, egyre zseniálisabbak lettek!!! Lehet, hogy itt is ez lesz a helyzet?/

    VálaszTörlés
  2. A junkie-n dicsérik a srácok, és mintha azt írnák, hogy tartja a színvonalat, szóval...

    VálaszTörlés