2012. április 25., szerda

Sherlock Holmes: A Game of Shadows – Sherlock Holmes: Árnyjáték

 
Nevezzetek maradinak, az ósdi beidegződések rabjának, de van három szempontom, amikből _legalább egynek_ teljesülnie kell ahhoz, hogy egy kaland/akció/krimi elől felállva elégedett legyek.

1.) legyen a története csavaros, fordulatos, elmés és játékos! lepjen meg!
2.) legyenek benne az akciók bitang pörgősek! legyen igazi adrenalinpumpa, amitől elakad a lélegzetem!
3.) legyenek benne elmés és játékos párbeszédek! legyen feelgood a karakterek közötti interakció, sisteregjenek a parádok és riposztok! és hangozzon el benne _legalább egy_ (de inkább több!)  olyan „one-liner”, amit napok (hetek! hónap!) múlva is vigyorogva emlegetek fel!

A legtöbb film a háromból csak egy-egy szempontnak felel meg, de én már elégedett vagyok. :-)

Ám akad olyan is, ami vakmerően és váratlanul nagyot vállal és mindhárom szempontnak megfelel. (Sherlock! :-) :thumbsup: )

Ellenben sajnos az Árnyjáték igazán egyiknek sem… :-(

Valahogy csak „karcolgatja” a felszínt, de csak annyira teszi magáévá, amennyire a lábas átveszi a benne fővő étel ízét…

A legjobb akció az, amikor a kozák bérgyilkossal harcolnak – a film első félórájában…

Utána már csak a „bullet time” felvételekben „gyönyörködhetünk”… de ami 1999-ben, a Mátrix-ban még érdekes és menő volt, de 2000-ben a John Woo-féle M:I2 már tele is szaladt vele a tö… törzskezdetig érő, horgászós gumicsizmánk – az kissé zavaróan idejétmúltnak érződik 2012-ben.
:-(

Olyan, mintha Guy Richie azt gondolta volna: „ide most semmi jó ötletünk nincs… mi a fene legyen? megvan! bullet-time! az majd jó művésziesen kitölti az időt…”. Aha, köszi… :-( :thumbsdown:

Nem, nem viszi el a filmet Robert Downey Jr. és Jude Law párosa (míg Benedict Cumberbatch és Martin Freeman simán hozzák a Sherlockot :sör: ), és nem sokat segít Noomi Rapace jelenléte sem.
A Jared Harris által megformált Moriarty pedig halovány árnyéka Andrew Scotténak

Miután az Árnyjáték minden téren alulmaradt a Sherlockkal szemben, miután a három pontomból egyiket sem sikerült még 50%-osan sem teljesíteni, próbáljak már valamit a javára mondani… hm… ráadásul túl hosszú is… :-(

Nem tudok. :-(

Szerintem tízszer jobb nála a „Man on a Ledge” és legalább ötször a „M:I4 – Ghost Protocoll”… a Sherlock sorozattól meg egyenesen fényévekre van.

Felejtős. :-/


„Na, fussunk innen, mielőtt a közönség megdobál...!”

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése