2012. április 30., hétfő

Frequently Asked Questions About Time Travel – Az időutazás nagy kérdései



Komolyan mondom, néha úgy érzem, hogy egy vödörben élek… :eeekkk:

Minden, de minden sza… sza… szardella-paszta, tartármártás (Copyright: Sponge Bob :-) ) film a látóterembe kerül, de az ilyen gyöngyszemek, mint a FAQ About Time Travel, bezzeg csak három (3!!!) évvel a bemutatója után… :-P

Én szégyellem magam helyettetek, hogy egy ilyen vödörben élő, világtól el- és lemaradott barlanglakó blogját olvassátok… :meaculpa:

…de most már mindegy. Így jártatok. :-P :-)

Naszóval: ez egy marha jó film, gyerekek! :sör: Nem elég, hogy végigvigyorgós, olykor-olykor hangosan felröhögős, de az időtörések/paradoxonok miatt még csavaros és agyalós is.

Ráadásul három remekül castingolt, nagyszerű angol színésszel. :respect:

Ray (Chris O’Down – The IT Crowd), Toby (Marc Wootton) és Pete (Dean Lenox Kelly) haverok és egy vidámparkban dolgoznak: Ray éppen elveszti remek :-) állását a Star Ride-ban…

„Now, are you nappy-wearing motherfuckers ready to lock and load and get it on?!”
:-)

…miközben Toby és Pete a Dinoburger reklámfiguráit keltik lelkesen életre.


„- It doesn't even make any sense. Why would we do this?
- Toby, don't start.
- We're encouraging people to eat dinosaurs, to eat us, you know. Why would we do that?
- We're not real dinosaurs.
- We should be dressed as cavemen.
- Tobe, why do you always do this?”
:-)

Este pedig beülnek egy pubba… ahol sörözés és chips-rágcsálás közepette megindul az agyalás és a világmegváltás.

„- Nerds!
- Hey! Didn't we all agree to stop using the "N" word?”
:-)

Először azt hittem, hogy csak amolyan „sci-fi fanos” szócséplés lesz, amin el lehet vigyorogni, röhincsélni – persze, annak, akinek szívéhez közel áll a sci-fi – és hasonlóképpen gondolkodik, mint hő… akarom mondani: Hőseink! :-)

„"Dear Hollywood, please stop making so many crappy movies. Here are a few tips to help you out. One: story is king. Always has been, always will be.(…) Han shot first. More Firefly and/or Serenity. The end."”
:-)

Azt hiszem, én ezt levelet simán aláírnám. Akkor már nörd vagyok..?! :-)

De szerencsére nem csupán „üres” vagy inkább csavaros szócséplésről van szó: amikor a időparadoxonok felpörögnek, marha jó jelenetek sorjáznak – és meg kell mondjam, engem sikerült többször is nagyon kellemesen meglepniük. :respect:



Mondjuk, ez nem is csoda: mivel észleltem, hogy a FAQ írója az a Jamie Mathieson :respect: aki a Dirk Gently harmadik (azaz a negyedik, értitek?! :-) ) részét is írta! :thumbsup:

Sajnos, egyetlen egy további hangot sem szabad írnom a filmről: különben visszajöttök az időben, és jól tökön rúgtok – mielőtt még meg akarnám írni ezt az ajánlót… :-)

Gyerekek, nem szabad kihagyni! Annak meg főleg nem, aki szerette/szereti Dirk Gentlyt, vagy a Shaun of the Dead-et… vagy pusztán a sci-fit és az időutazást nagy kérdéseit. :-)

Hja, és aki belevág a filmbe… az vegye a fáradtságot, és nézze végig a stáblistát is, mert a végén még van egy bónusz jelenet… :-)

„This is all getting a little bit too complicated.”

És most álljon itt zárásként a film egyik nagyszerű, emlékezetes betétdala…
:-DDD


2 megjegyzés:

  1. "Szódával elmegy" kategória. Nem annyira vicces, mint lehetne, és messze nem annyira izgalmas, mint amilyen - a téma alapján - nem is lehetne. Volt benne pár jópofa poén, de nem hogy felröhögős vagy a vihogós, nálam még a megengedően mosolygós szintet sem ütötte megy egyik sem. Akad pár remek beszólás, ezt elismerem... érdemes megnézni... de ugyanakkor pld. a Two and a Half Men bármelyik húszperces epizódjában több jó beszólás és reagálás van, mint itt, ebben a filmben.
    Szó se róla, nem bántam meg, hogy megnéztem... agyalós volt... csak nem kell túlmagasztalni, mer annyira azért nem jó! 5/10 :-)

    VálaszTörlés
  2. Neked a "Shaun of the Dead" sem jött be, emlékeim szerint - ez pedig annak a "kistestvére". :-)

    Nekem nagy hiánypótló volt, "buddy comedy" téren.
    És szívesen elnézném még ennek a három "nerd" lököttnek a kalandjait - a közeli vagy a távoli jövőben. :-)

    Akinek bejött a Shaun, annak bátran ajánlom! :sör:

    VálaszTörlés