2012. április 13., péntek

Man on a Ledge – Borotvaélen



Két nap óta küzdünk egy meglehetősen „lassan építkező” drámával (majd ha valamikor a végére érünk, referálok róla… ha érdemes… :-/ ), és tegnap este már nem volt hozzá hangulatunk, ezért megint kerestem valami „lazítós mainstream-et” :-) – így esett a választásom a Man on a Ledge – Borotvaélen-re.

„Ez egy nagyon jó film volt! Tényleg!” – mondta a végén elégedetten a Kedvesem. :-)
És én csak csatlakozni tudok hozzá ebben. :thumbsup:

Kezdem azzal, hogy… nekem már egy kicsit sok Sam Worthington-ból (Terminátor, Avatár, Titánok)… de úgy látszik, most az ő évei vannak, szóval, ne sajnáljam tőle.

Mondjuk, szerencsére a Borotvaélen messze jobb,  mint az előbb felsorolt három (pontosabban négy :-) ) film… És nálam tetszésben megelőzte a bejövős-pörgős M:I4-et is - ami azért már jelent valamit. :eeekkk: :respect:

Nick Cassidy (Sam Worthington) bejelentkezik egy manhattani szállodába, elkölti bőséges és költséges reggelijét, majd kilép a 21. emeleten a párkányra…


Utána flashback-elünk és megtudjuk, hogy mi is juttatta idáig: hogy gyémántrablásért elítélt ex-rendőrként, immár üldözött bűnözőként el akarja dobni az életét. Illetve… vajon, tényleg el akarja?!

Ugyanis konkrétan megnevez egy „negotiatort” Lydia Mercert (Elizabeth Banks), hogy csak vele hajlandó beszélni.

És innen kár lenne egy büdös szót is mondanom a filmről, mert nem ronthatom el az örömötöket, a rácsodálkozásotokat és az izgalmatokat. :-) :sör:

Marha jól sikerült kis film lett, nem nagy pénzből készült (42 millió), de a csavarjai, a pörgése, az adrenalin lökete az nem pusztán rendben volt, hanem csúcsra járt. :thumbsup:

Pár szó a szereposztásról: , Ed Harris, Jamie Bell, Genesis Rodriguez (róla később kicsit bővebben… :-) ), Anthony Mackie, Titus Welliver, William Sadler, Kyra Sedgwick még, akik feltűnnek a filmben, és mind-mind remekül hozzák a rájuk bízott szerepet.

És akkor: Genesis Rodriguez:-)



Lehet, hogy a filmkészítők Elizabeth Banks-nek szánták a női főszerepet – de Genesis Rodriguez mind nőként, mind női karakterként úgy lemossa a színről, hogy csak pislogunk... Férfi nézőként ráadásul kifejezetten elégedetten. :-)

Más téma.
Ilyesmivel meg nem szoktam foglalkozni, de most a sok közeli miatt nagyon az arcomba mászott, és kénytelen vagyok felhánytorgatni: ki volt az az elvetemült stylist, aki kitalálta Sam Worthington-nak ezt a remek, anno un. „bundesliga-frizurát”?! Mert borzalmas, csak megjegyzem… :-P


Utoljára ilyen frizurát 1979-ben láttam*, amikor az NSZK-ban 29 hétig állt a slágerlista első helyén a „Dschinghis Khan” című popsláger… :-)

Oké, hogy a retro-nosztalgia vonal mára menő… de ez azért mégis csak túlzás. :-P :-)

De ezen ne vekengjek olyan sokat – lényeg, hogy egy igazán remek krimit/akció-thrillert láthattunk. .thumbsup:

Jó szívvel ajánlom mindenkinek. :sör:



*= nem, nem a tükörben. :-P Rosszindulatúak. :-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése