2012. április 12., csütörtök

The Killing s02e03 – Numb



Nagyon jó. :thumbsup:

Ez egy csöndesebb rész volt, inkább a személyes drámákra építő: mégis minden ízében remekre sikeredett.

Igen, az összes szereplő küzd a helyzetével, a démonaival, és képesek ezt a készítők úgy interpretálni, hogy az ember figyelmét teljesen lekötik, hogy a feszültség nem enyhül – hogy az egész érdekes és izgalmas. :respect:

És azért egyáltalán nem mondhatnánk, hogy az ügy közben nem haladt előre, vagy, hogy egy helyben topogott. Szépen szedegettük fel az új információkat, felrázódott a nyomozás, és a végére megtörtént az, amit már egy ideje várunk – nem mondom meg, hogy mi… :-) –, aminek nagyon örültünk.
Legalábbis a Kedvesem és én. :-)

Nagyon kíváncsi vagyok arra is, hogy Richmond szála hová fog fejlődni, hiszen ebben a részben eszmélt rá először, úgy istenigazából a helyzetére… és ez a legrosszabbat is kihozhatja egy jó emberből. Ami annál veszélyesebb lehet, minél nagyobb befolyással bíró személyiségről van szó – és Darren Richmond befolyásos személyiség.

Jamie-t már az első évadban csíptem, és a második évad első három része csak elmélyítette a szimpátiámat iránta. :sör:

Mitch szála egyelőre… hm… legalábbis érdektelen. De bízom benne, hogy az is valami jó kis fordulathoz/történéshez vezet.

Stan és Janek pedig durva dolgokra lesznek képesek…

Ahogy jobban belegondolok – a gyilkos lassan elkezdheti félteni az életét.

Talán két kis apróságot jegyeznék meg, ami szerintem… kissé gyorsan megoldódott.

1.) a táska – Linden simán visszaszerezte a volt főnökétől (azért itt vártam volna legalábbis egy kis ködösítést, vagy terelést…), és rögtön levette azt is, hogy hamis, és ki cserélte ki.

2.) Linden és Holder – rendben, ezt vártuk, és nagyon vártuk. De ez is olyan „könnyen ment”.

Ezeket nem hibának rovom fel. Csak kissé „könnyű” megoldásnak tűnt, a Killing-től megszokott megoldásokhoz képest főleg, és ez meglepett.

Összességében nagyon örülök a Killing-nek: újra (végre!) egy hétről-hétre várós sorozat. :sör:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése