2012. május 24., csütörtök

The Killing s02e08-09 – Off the Reservation & Sayonara, Hiawatha


Nagyon készültem rá, hogy szétszedem és lehordom a Killinget… :-/

A nyolcadik rész _mindenben_ hozta a _minimális_ elvárásaimat, a nyomozás egy tapodtat nem mozdult előre, senkivel és semmivel nem történt érdekes, új, meglepő dolog.

Szürke volt, unalmas és érdektelen. :sux:

Úgy terveztem, hogy az „úgyis ugyanilyen vacak” kilencedik résszel együtt leszedem a keresztvizet az egész sorozatról, aztán a tévémet belevágom a veresi tóba… és utána dobok még vagy három féltéglát is. :-///

Erre a 9. rész „Sayonara, Hiawatha” újra megcsillantotta a _régi_ Killinget… és mégsem kellett egy használt műszaki cikkel szennyeznem a pontyok életterét. :-)

De ettől persze nem felejtek el mindent…

Menjünk szépen sorjában.


„Off the Reservation”

Persze, nem merték meglépni (szerencséjükre!) a Holder-dolgot, csak „futottunk vele egy kört”, mint a kutya a gumicsonttal. Értelme, haszna nem volt – de legalább felidegesített… :-///

Persze, senkivel (mondom: s-e-n-k-i-v-e-l!!!) nem történt semmi (mondom: s-e-m-m-i!!!) értelmes, szóra érdemes, vagy a történet szempontjából hasznos-fontos dolog.

Gyakorlatilag úgy lehetne kivágni a második évad „testéből” a 6-7-8. részeket, mint egy daganatot: a sorozat egésze semmiféle csorbát nem szenvedne tőle – sőt, jobb lenne vele. :-(

Mintha egy lufit fújtak volna fel, jó nagyra, hogy aztán a benne levő _semmit_ a képünkbe eresszék.
Hát, köszönöm szépen… :-/


„Sayonara, Hiawatha”

Nah, itt – legnagyobb döbbenetemre (mondjuk, döbbenet, ha már egy jó részre csodálkozok rá…) – újra egy izgalmas és remek epizóddal lettünk gazdagabbak.


Linden és Holder párosa hozták a hátukon a részt, és szerintünk főleg Holder tette magát oda azért, hogy a történet izgalmas és pörgő maradjon, valamint hogy az interakciók kettejük között újra régi fényükben csillogjanak.

Különösen a kaszinós-résznél ütött újra az, hogy ők ketten külön-külön is jók, de akkor a legjobbak, ha összedolgoznak… :thumbsup:

Nagyon tetszett mindkettőnknek ez a rész. Végre. Újra. :-)

De sajnos a sorozat most már nem egyszerűen „botlott”, hanem „kisiklott”… És csak reménykedek, hogy sikerült biztosan „visszarángatni” a vágányra… nem csak átmenetileg…

Én szorítok. :fingerscrossed:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése