2012. május 15., kedd

Bad Ass – Tökös csávó


Danny Trejo-t nagyon csípem: olyan jó kis brutális karaktere van. Akivel nem lenne jó összefutni egy sötét, mexikói sikátorban… :-) De akár ha Veresen, a tóparton, éjszakai horgászat közben rám dörrenne, akkor is menten összesza… sza… szakítanám a damilt. :-)

Most pedig, így 68 évesen… Hé! Most vettem észre, hogy pont ma van a 68. születésnapja!!! :-)
¡Feliz cumpleaños, Señor Trejo! :lacerveza: :-)

…szóval, így 68 évesen kapott egy jutalomjátékot, amit meg is érdemelt.

Pontosabban: bár sosem volt igazi „A”-listás sztár… azért… ennél jobbat érdemelt volna egy ilyen ikonikus figura… :-/

Mert milyen is a Bad Ass? Nem annyira „B”-film, mint inkább… „C”. :-/

Valahol végig ott van benne a lehetőség, hogy egy jó kis (durvulós) „B”-film legyen… de sosem tudja ezt a lehetőséget megragadni.


Danny Trejo most is jól hozza a nemhogy „szimplán rá szabott”, hanem egyenesen _neki írt_ karaktert. De akad benne jónéhány „szájhúzós műmájerkedés”, erőltetett bratyizás, kínos becenevek („Biscuit, Klondike, Panther”)… és valami bitang gyenge CGI…

A történet sajnos nem túl eredeti… és semmivel nem tud kilógni (természetesen pozitív irányban) a bosszúfilmek zsáneréből.
(Pedig Chan-wook Park 2002 és 2005 között háromszor is megmutatta, hogy igenis lehet újat-frisset-emlékezeteset dobni ebben a „lerágott csont” témában. :sör: )

Nem sajnálom én Frank „Bad Ass” Vegától, hogy Joyful Drake személyében elnyeri a „Jó Nőt” (aki nála harminckét évvel fiatalabb…), de valahogy… ez a szál is olyan hiteltelen lett. Mint ahogy az is, amikor a csaj kamaszfiával sikerül pikk-pakkra összehaverkodnia. :-/

Vannak benne ismert és remek mellékszereplők: Ron Perlman (nincs közös jelenetük Danny Trejo-val! – mielőtt még beleélnétek magatokat egy-két „Hellboy vs. Machete” jelenetbe… :-)), Danny Woodburn, Charles S. Dutton… de ők sem tudnak valami igazán jót villantani…

Mindenesetre a film legjobb (…egyetlen jó…) dialógusát pont a Ron Perlman (Mayor Williams) és Charles S. Dutton (Panther) kapták – azaz, még azt se Trejo...

„- És most itt van egy bolond, aki elver mindenkit.
- Tökös csávó!
- Mi van?
- Tökös csávó, így hívják az emberek.
- Mi a faszt számít hogy hívják az emberek?! (…) Takarítsd el a szemetet, Panther! Úgy értem, azonnal! Befejeztem.  És fejezd be a hosszú sms üzeneteket! Meg azokat a kibaszott smiley-kat! Utálom őket.”
:-)

(„Machete don’t text!” :-) )

Az akciók mértek Danny Trejo korához: azaz nem vállalnak túl sokat (még így is túlzásokba esünk olykor… de ez egy akciófilmnél végül is rendben van), de ezekkel nem tudnak elvinni a hátán egy filmet.

Pedig idős akciósztárra írt filmben láttunk már fantasztikusat: Clint Eastwoddal a zseniális Gran Torinó-t. :thumbsup:

…de Danny Trejo-nak nem volt ilyen szerencséje a forgatókönyvvel.

Mondjuk, én a szintén neki/ráírt Macheté-től sem aléltam be a sarokba… de azért meg fogom nézni a „Machete Kills”-t is. :-)

Mindegy.  Végigbirkóztuk (…kétszeri nekifutásra…) a Bad Ass-t. Nem volt valami nagy szám…

…de Danny Trejo-t továbbra is szeretjük! :respect:
:-)

És történjen bármi, én mindig úgy fogok emlékezni rá, mint a legkeményebb filmbéli karakterek egyik legemlékezetesebbjére:


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése