2012. május 9., szerda

The Killing s02e06-07 – Openings & Keylela



„The maid probably just moved it. Always be putting my gideons in the drawer, making me lose my place in exodus.”

Nos, sajnos, ide is eljutottunk… :-/

Már majd’ egy hete láttuk a hatodik részt („Openings”), de nem volt kedvem írni róla – ugyanis nagyon nem tetszett… :-/

Gondoltam, megnézzük a következő epizódot, és az majd úgyis visszatér a régi kerékvágásba, és akkor majd futólag megemlítem, hogy „bár a hatodik részben _botlott_ a sorozat, de a hetedik ismét a megszokott, remek színvonalat hozza!”.

Csak az a baj, hogy nem így történt. :-( A hetedik rész („Keylela”) sajnálatos módon megmaradt ugyanazon a… „leszálló csapáson”, mint a hatodik. :-(

Egyszerűen: unalmas lett.

Az, hogy vannak epizódok, amikben a Rosie halála utáni nyomozás háttérbe szorul, vagy alig-alig kerül felszínre, már megszokhattuk – de az, hogy emellett unalmasak az epizód java részét kitöltő magánéleti szálak… az egy keserű pirula, amit nem csak lenyelni, de megemészteni is nehéz. :-(

Ez már nem feszültség fokozás, hanem szimplán… érdektelen.

Most őszintén: mennyivel lennénk kevesebbek, ha az „Openings” epizódot le sem forgatják?
Semmivel.

Mi haszna és értelme volt a „Keylela” résznek? Az, hogy történjen már valami hőseinkkel (Lindennel és Holderrel), ha már a nyomozás teljesen leállt.
Na, köszönöm szépen.

Mondjuk, ezzel ráadásul veszélyes vizekre is eveztek a készítők… Nem pusztán azért, mert „ha unalmas a show, akkor nem nézzük”, hanem azért is, mert ha esetleg Holdert ki(ny)írják a sorozatból, akkor biztosan nem nézzük tovább.
Mert Kedvesemmel mindketten szeretjük a Killing-et, és Mireille Enost – de Holder nélkül nem lenne az igazi a show…

Bízom benne, hogy csak „lebegtetik” az ügyet, feszültségfokozás gyanánt – ami sikeresnek is mondható: de negatív előjellel. Ugyanis nem annyira izgatottak, hanem inkább idegesek lettünk mindketten ettől a húzástól…

De mi a fene ez?! A Killing eddig nem arról szólt, hogy idegesíti a nézőt…!

Őszintén szólva, kissé elkedvetlenedve várjuk a folytatást… Bár szerintem a Holder-dolgot nem merik meglépni, de már ezt a „lebegtetést” is feleslegesnek, helykitöltőnek, kínos húzásnak tartom.

Már nem érdekel annyira Linden és a gyámügy „csatája”… Richmond is a „várt köröket futja”… Senki semmi eredetivel, meglepővel, remek húzással nem állt elő.

Csalódás. :-(


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése