2023. május 7., vasárnap

Brahmāstra: Part One – Shiva & Pathaan

Két indiai/hindi ínyencség – összevártam őket, hogy egy közös posztban meséljek róluk. :sör:

Brahmāstra: Part One – Shiva

 

Egy marha jó hindi szuperhősös film – én személy szerint le vagyok nyűgözve. :thumbsup:

Úgy gondolom, olyan lehet, mint az Eternals – Örökkévalók (legalábbis, úgy gondolom, mivel kábé 10 perc után kilőttem az Eternals-t, annyira idegesített… :-PPP), csak ez fullra a hindi mitológiából építkezik – és szerintem marha jó. :sör:

 

A szereplők végtelenül szerethetőek és szimpatikusak: Ranbir Kapoor (Shiva) és a gyönyörű Alia Bhatt (Isha). A mellékszereplők nagyszerű indiai filmsztárok: Shah Rukh Khan és Amitabh Bachchan. :respect:



A történet magával ragadó, izgalmas, fordulatos – a hősök fantasztikus erőkkel bírnak – a főellenség pedig hatalmas és félelmetes.

Röviden: valaki, egy sötét entitás, elkezdi megölni az „astrá”-kat, az őrzőket – közben egy olyan ifjú lesz szerelmes egy csodaszép lányba, akinek furcsa, megmagyarázhatatlan kapcsolata van a tűzzel.

Kár ennél többet mesélni/magyarázni a filmről: aligha fogtok ráugrani – pedig szerény, nyomott, egyvágányú véleményem szerint megérné, mert különleges, igazi unikum. :respect:



Elvileg trilógiára van tervezve… de a boxoffice nem áll túl jól. :-/ Becsült 375-400 crore rúpia költségek állnak szemben egyelőre a 400 crore rúpia bevétellel… :-(

Nem tudom, meglesz-e a teljes trilógia – pedig én nézném, mert az első rész nagyon bejött: 9/10.

És ajánlom is, jó szívvel. :thumbsup:



 

Pathaan

Ez meg egy indiai/hindi James Bond film – ha már hasonlítgatni kezdtem. :-P :-)

Látványos akciók… Nem. Nem, újra kezdem: _eszméletlenül látványos_ akciók, földön, vízen, levegőben, télben, fagyban, tengerparton, perzselő nyárban. Kigyúrt, kőkemény férfiak, gyönyörű nők, fantasztikus helyszínek.






Két exkatona, két exügynök harca India ellen/Indiáért.

Az 50 éves John Abraham mindig is olyan volt, mint Apolló – de amit az 58 éves Shah Rukh Khan mutat, az a szálkásra gyúrt, szoborszerű alak… esküszöm, simán letagadhatna 20 évet. :respect:

A film különben – számomra – nem túl izgalmasan csordogált: pedig minden perce ki van tömve akcióval… de valahogy mégsem vett meg kilóra. :-/

Ellenben: amikor megjelenik benne Salman Khan – egyszerűen kiült a vigyor a képemre, és nem akart eltűnni. :sör: Ahogy túlzásba vitten harcolnak egymás mellett Shah Rukh Khan-nal, azon egész egyszerűen felvidul a lélek. :-) Hülyülnek, túltolják, annyira lazák és kúlak, hogy majd’ szét esnek :-DDD mégse válik az egész paródiává, csak egész egyszerűen… feelgood. :megarespect:

 

És a film legvégén, amikor kapnak egy bónuszjelenetet… legszívesebben a keblemre öleltem volna őket. :leborul:

A két 58(!!!) éves bollywoodi szupersztár, két ikonikus akcióhős – és szétcikizik az utánuk jövőket :-D de közben fáj mindenük, és alig bírnak felállni. :-DDD

Ironikus volt, önironikus, kikacsintó – szeretetre méltó. Ikonikus. :respect:



Igazából nem tetszett a film 6/10… de Salman Khan-ért (akit konkrétan kiröhögtem anno a Dabangg Chulbul Pandey-jaként – annyira műmájer volt :-D pedig a Dabangg 2010-ben hatalmasat „ütött” Indiában: 41 crore rúpiára hozott 221-et), és a poénos vonatos-harcjelenetért megadom rá a 7/10-et. :sör:

Szóval, a Pathaan nekem nem tetszett igazán, ám a nagyközönség ezt kajálta jobban: 225 crore rúpiás büdzsé mellett hozott a konyhára 1050 crore rúpiát…

Úgyhogy nagyon könnyen elképzelhető, hogy a trilógiára tervezett Brahmāstra kaszát kap – pedig nem kéne; míg az önálló filmnek indult Pathaan-t folytatni fogják – pedig nem kéne… :gyagya:

De egye meg a fene, bevallom: nézném tovább Shah Rukh Khan és Salman Khan párosát – mert nagyon vicces, és nagyon szerethető, amit együtt művelnek. :respect:

Hm… nem akartam ajánlani… de nem tudom azt mondani, hogy ne nézzétek meg. :-)

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése