2014. február 25., kedd

Inside No. 9. s01e01-e02 & Black Sails s01e03-e04



Inside No. 9. s01e01-e02


Ha idén csak egy sorozatepizódot akartok megnézni: akkor az legyen az Inside No. 9 második része „A Quiet Night In”. :-DDD :megarespect:

Egy új angol sorozat, amit az általam eddig csak karakterszínészként ismert Steve Pemberton és Reece Shearsmith jegyzenek. :respect:

Erről a két úriemberről azt érdemes még tudni, hogy korábban már dolgoztak közösen: „The League of Gentlemen” – Mark Gatiss(!), és Jeremy  Dyson oldalán (1999, 2000, 2002 – dark comedy sorozat), és a Psychoville című dark comedy sorozatban, 2009-ben, amit már csak ők ketten jegyzenek.
(Amiket az Inside két epizódját látva, sürgősen be kell szereznem… :-))) )

Igen, mert az Inside No. 9. is dark comedy szóval, akinek van erre humorérzéke, annak nagyon bejöhet. :thumbsup:

Az első rész „Sardines” inkább csak olyan volt, mint egy „Meghökkentő mesék” epizód, amit anno szerettem, de nem kapartam a falat, hogy nem láthatok belőle új epizódot.
 

Mondjuk, annyiból mindenképpen finom volt, hogy az elhangzott párbeszédekből kellett, hogy összeálljon az egyszeri nézőnek a kép – és ezt viszont nagyon szeretem. Amikor nem dugják/rágják a képembe a „megoldást”, vagy a tanulságot. :sör:

Szóval, a „Sardines” után nem túl felpörögve, de érdeklődve vártuk a második részt „A Quiet Night In” – ami viszont alázott, büntetett, mélyszántással „horzsolt”. :megarespect:
 

Nagyon régen szórtam már ki 10/10-et egy sorozatepizódra, de most kalapot emelve meg kell tennem. :leborul:

Nem tudom, hogy az évad hátralévő négy részében mivel rukkol még elő az a két zseniális úriember, de ha (netalán…) csak a „A Quiet Night In” volt az egyszeri, nagy dobásuk, akkor is megemelem a kalapomat előttük. :leborul:

Egész 2013-ban nem volt egy ilyen jó sorozatepizód. :megarespect:


Black Sails s01e03-e04

Az első résszel bedobtak a mély vízbe, és megmutatták az erőviszonyokat…

A második résszel megmutatták, hogy hol lesz a célja (és értelme) az évadnak…

De hogy a harmadik és negyedik résszel még mindig körbe-körbe táncoljuk a nagy semmit, mint egy begerjedt hímpáva – hát az már zavar. Egy csöppecskét. :-///

Oké, most a negyedik rész végén megint meglebegtették, hogy talán(!!!) az ötödik részben már fog történni valami…! Node kérem!
 

Kérem szépen!

Ezek eddig rosszabbak, mint bármelyik napi szappanopera szereplői! X szervezkedik Y-nal Z ellen, de közben X összesúg Z-vel is Y ellen! K kavar J-vel L ellen, de közben L és J együtt vannak, miközben K a saját pecsenyéjét sütögeti…! Háhá…! Háháháháááá…!!!

Értem én, hogy nem lehet rögtön az Urca de Lima ellen menni, és nem rohanhatnak fejjel a falnak a Scarborough-nak sem… de kérem… kérem szépen… hagyjuk már az állandó keresztbe-kasba ármánykodást! Meg a vigéckedést a prostik körül! (Hűűű, de királyok vagytok…! Egy-egy szerencsétlen lányt hogy el tudtok intézni… egyszerre vagy nyolcan! Nagyon menő csávók! :-PPP)

Anne Bonny-t meg írjátok már ki a sorozatból, kérlek szépen benneteket. Az én kérésemre. Születésnapomra. :-P Csak essen el a halbéltől csúszós lépcsőn, mint Magdi anyus, miközben a méteres halefével a éppen a körmét piszkálja. És teljességgel véletlenül belezze ki magát, úgy szamuráj módra. LY-alakban. :-P

Nekem annyi pont elég. ;-)

A következő részben marhára remélem, hogy történik végre – a napi, megszokott szarkeverésen kívül! – _valami_ ebben a kurrrr… ta sorozatban, mert a béketűrésem határán vagyok. :-OOO


…de az „opening title”-otok még mindig olyan, hogy beleborsódzik a hátam, valahányszor meglátom-meghallom. Zseniális. :respect:


Legyen már végre a sorozat is méltó ehhez a felütéshez!!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése