2014. február 17., hétfő

Gold Rush s04e02-e06



Most valahogy nincs kedvem filmeket nézni: Máté teljesen szétzilálja az éjszakáinkat, és ezért örülök, ha sikerül néha egy kicsit aludni, nemhogy filme(ke)t nézzek…

A másik meg az, hogy újra felvettem a filmfelirat-fordítás letett fonalát :-) és mivel ki vagyok rá éhezve :-), kevés szabadidőmben sokkal szívesebben ülök a gép előtt fordítással bíbelődve, mint a tévé előtt sorozatokat folytatva, és elmaradásokat bepótolva.

Ráadásul a filmfordításokra való rápörgésem miatt, idénre öt mozi magyarítását vállaltam be :-) amivel könnyen lehet, hogy a képességeim/lehetőségeim határát feszegetem… :eeekkk:

De elsőre jó ötletnek tűnt… :habzsolháp: :-)))

Mindegy, majd meglátjuk, hány zsákkal telik. :-)

Szóval, _komoly_ filmek/sorozatok helyett „agyrágóguminak” belövöm néha a Discovery-t, és ott lesek meg egy-egy epizódot a futó sorikból (Gold Rush – Aranyláz Alaszkában, Auction Hunters – Licitvadászok, Baggage Battles – Csomagcsaták, Railroad Alaska – Extrém vasútvonalak Alaszkában, Bering Sea Gold: Under the Ice – Aranyláz a Bering-tengeren: Merülés a jég alá). :sör:


Gold Rush s04e02-e06

Nagyon kemény volt eddig (is) a szezon, de az a mélység, ahova hatodik részre („Mutiny – Zendülés”) jutottunk, az valami komolyan horzsol. :eeekkk:

A szezon bő egyharmadának végére a három csapatból kettő teljesen padlón van: a Hoffman Crew, és a Dakota Boys egy árva uncia aranyat sem talált! :döbbenet:

Hoffmanék kínlódva, irtózatos energiákat, pénzt és melót nem kímélve felvonultak Guyanában – és mostanra kiderült, hogy _egy már kitermelt területen mossák az előző bányászok meddőhányóját!!!_


A pofára esés nem is lehet nagyobb…

Ráadásul Jack és Todd Hoffman valami 10 napra, két hétre hazautaztak(!) közben a családjukhoz :eeekkk: és azt az utasítást adták Dave Turinnak, hogy mire visszatérnek, 600 unciát(!!!) bányásszon ki.

A meddőhányóból. :-PPP

Dave-nek persze felment az agyvize, mint a csapat minden tagjának is – és amikor Jack és Todd visszatértek az Államokból, olyat csattantak, hogy a fal adta a másikat.

Senki nem dolgozott: és Dave Turin már össze is volt pakolva, és ahogy Hoffmanék lecuccoltak, ő meg fel, és már utazott is haza. :eeekkk:

Todd Hoffman pedig az epizód végén azt se tudta, hogy mihez fogjon – és életének legnagyobb leégése előtt áll. Egy tyúklépéssel. :-PPP


De nem kevésbé estek pofára a Dakota fiúk, Fred és Dustin Hurt sem…

Több, mint két éve(!) 2011 óta ásnak a Porcupine Creek-en, keresve a régi vízesés alján lévő, arannyal teli Glory Hole-t.

Eredmény: egy harminc méter mély lyuk – és sehol semmi. :eeekkk:
 

Fred az epizód végén döntötte el: a Glory Hole sosem létezett, vagy legalábbis itt biztosan nincs – további ásásnak nincs értelme, és el kell kezdeni betemetni az irtózat mély gödröt. :eeekkk:

Nemhogy milliókat nem nyertek ki – de még tízezreket sem. :-///


Egyedül Parker Schnabel brigádja tud felmutatni eredményt, és ők azok, akik folyamatosan termelik ki az aranyat a Yukonnál. :sör:


Bár itt meg a 18 éves Parker birkózik azzal, hogy apja korabeli, meglett férfiakat irányítson.

De szerencsére mind a szülei, mind a nagyapja, a 94 éves, legendás John Schnabel mellette állnak, és jó tanácsaikkal segítik. :thumbsup:


És akkor most had bökjem már ki azt, ami a negyedik évad bereklámozása óta böki a csőrömet. :-PPP

A magyar reklám valahogy úgy futott: „Hoffman – a Profi, Parker – a Kölyök”. :-PPP

Azért álljunk már meg egy röpke, futó, tétova pillanatra. :-PPP

Todd Hoffman 2010 óta foglalkozik aranyásással, amiből az első szezonja gyakorlatilag katasztrofális lett.

Parker Schnabel 5 éves(!!!) kora óta téblábol állandóan a nagyapja körül, közvetlenül eredeti forrásból tanulva az aranyásás csínját-bínját.

Az első évadban, 2010-ben, az akkor 14 éves(!!!) Parkert küldték át a Big Nugget Mine-ból Porcupine Creek-re, hogy a teljesen amatőr Hoffmanéknak segítsen(!!!).

Parker testvérek között is legalább 14 éve(!!!) szívja magába azt, hogyan kell aranyat ásni – Todd Hoffman meg alig négy éve… és még pont Parker is tanította. :-P

Szóval, a magyar változat készítőinek helyében a magam részéről futottam volna még egy kört azzal, hogy ki itt a profi… :-PPP


Mindenesetre, Parker most is bizonyítja, hogy ő mit tud – és Todd is, hogy ő mire képes.

Grammban, és csengő aranyban lehet zongorázni a kettejük közti különbséget. :-P

Nagyon kíváncsi vagyok, hogy hova fog kifutni ez az évad. :sör:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése