2013. április 22., hétfő

Talaash




Nagy örömömre, végre új filmben szerepel kedvenc indiai színészem Aamir Khan! :thumbsup:
:-)

És annak is nagyon örülök, hogy végre ismét egy _remek_ indiai filmet láthatok, amihez már régen nem volt szerencsém. :sör:

Táncbetétek itt sincsenek, mint a „Taare Zameen Par” esetében – csak nagyon érzelmes, horzsolós dalok… –, valamint témaválasztása is komoly, emberi tragédiákkal terhes.


Talán nem is annyira a „komoly” a megfelelő szó, hanem a… sötét.

Ugyanis egy megmagyarázhatatlan haláleset történik, és azután nyomoz az Aamir Khan által megformált Inspector Surjan Singh Shekhawat.

(Aamir első megjelenése a komoly bajusszal engem elsőre mosolygásra késztetett :-) de lassan megbékéltem vele, és a végére teljesen elfogadtam az új arckarakterisztikát.)

Ám a nyomozó sincs lelkileg teljesen rendben, ugyanis nemrégen vesztette el egy balesetben a kisfiát…


Oké, tudom: akik jól ismernek engem közületek, tudják, hogy a gyerekek az Achilles-pontom: ha ők egy film témája (mint a számomra feledhetetlen „Taare Zameen Par”), akkor én… hm… mondhatni, „érzelmileg erősen bevonódok”. (Ha fogalmazhatok némileg árnyaltan… ;-) )

Suri Shekhawat éjszakái álmatlanul telnek, ilyenkor az utcákon autózik – és amikor néha-néha lehunyja a szemét, újra és újra lejátszódik előtte az a pillanat, amikor… ahogy… ahol elindult a kissráca a végzetes útra… És látja a történtek fényében azt az ezernyi lehetőséget, ami nem torkollt volna tragédiába.

Ha lehunyt szeme előtt állandóan ilyenek peregnek, abba „normális” ember is bele tudna kattanni…


Ám mindez csupán háttértörténet, mellékszál a kezdetben, ám a titokzatos haláleset kapcsán az idő előrehaladtával egyre fontosabbá válik… és lassan nyilvánvalóvá lesz: ha az egyik ügyben megoldást ér el a nyomozó, akkor a másik ügyet is le tudja zárni majd lélekben. Így, vagy úgy…

A nyomozás a prostitúció világába visz, és egy régi haláleset története bontakozik ki lassan…

Aamir Khan játéka erős, mint mindig – mellette két gyönyörű nő alakít nagyszerűt: a feleséget, Roshnit, Rani Mukerji, és a titokzatos szépségű prostituált Rosiet pedig Kareena Kapoor formálja meg. :thumbsup:


A történet talán (egy idő után) kissé kiszámítható, de a hangulata szerintem remek, és nagyon szerettem a történetét is…

Jó, persze, azért számoljunk az elfogultságommal... :-)

Tisztában vagyok azzal, hogy köztetek nem sok (eufémizmus… :-) ) „bollywood-rajongó” van, de szerintem ez több, mint „csak” kellemes, vagy pusztán „nézhető” alkotás.

Én örülök, hogy részese lehettem ennek az élménynek. :sör:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése