2012. december 30., vasárnap

The Man with the Iron Fists




No, nézd csak, mit találtam…! :sör:

Én, aki mindig is imádtam a hentelős-durvulós ázsiai akció- és harcművészeti filmeket, most belefutottam ebbe a „tribute”-ba…

…de abból egy igazán jóba, aminek nagyon örülök. :sör:

Mert a „tribute” a legjobb minősítése ennek a filmnek, ami a klasszikus, hongkongi/kínai/japán ninja/szamuráj!yakuza filmek alapjára, fő sodorvonalára épít – és ez a tisztelgés az én szívemnek igen kedves. :thumbsup:

Hentelnek, keménykednek benne, rendesen, és bőven ömlik a kellékvér… :-)


A klánok közti leszámolás, a rendkívüli képességű és misztikus/mágikus harcosok, és a nagyszerű harcjelenetek mind-mind fémjelzik ezt az alkotást – és el kell ismernem, minden a helyén van és mindenből a megfelelő mennyiség van jelen.

Lehet, hogy a tapasztalt hongkongi és a pénzzel teli, lehetetlent nem ismerő hollywood-i filmipar közös boszorkánykonyháján készült a film, patikamérlegen belőve minden alkotórész – de a végeredmény szerintem akkor is nagyszerű, és cseppet sem izzadtságszagú. :sör:

Az általam mindeddig nem ismert RZA (Robert Fitzgerald Diggs, aki hip hop prominens, meg MC, és zenei producer) első rendezése ez a film – de el kell ismernem, lehet, hogy támogatták (a film úgy kezdődik, hogy „Quentin Tarantino presents”), lehet, hogy nem… de ez akkor is egy remekül sikerült debütálás. :sör:

RZA a rendezői feladat mellett felesben a forgatókönyvírói munkát is jegyzi – társa ebben nem más, mint Eli Roth, akire én leginkább Quentin Tarantino szerintem legjobb alkotásából, az „Inglourious Basterds – Becstelen brigantyk” egyik legjobb karaktereként Donny „The Bear Jew” Donowitz-ként emlékezem. :respect:

Mellesleg – mert ez az RZA egy igazi „álláshalmozó” ;-)… – kiosztotta magára az egyik főszerepet is… ráadásul a kiosztotta maga mellé „szerelmének” :-) a gyönyörű ázsiai nőkben bővelkedő film egyik legszebb hölgyszereplőjét Jamie Chung-ot…



…mint látható RZA mindent megtett azért, hogy tényleg _tőle és miatta_ legyen emlékezes a film, de sikerült két olyan karaktert írnia és castingolnia, akik erősen lopják előle a showt.

Az egyikük a Jack, the Knife szerepére szerződtetett – Russell Crowe. :thumbsup:


 Eszméletlenül jól hozza a híres-hírhedett kalandor karaktert. :sör:

A másik pedig nem más… mint az általam eleddig szintúgy ismeretlen :-) 198 centi magas, és 130 kilós WWF bajnok… a Brass Body figurájának kiválasztott Dave Bautista.


Irtózat ez az ember: van benne valami igazi félelmetes őserő – mint egy hegyomlás.

Nathan Jones-t (Troy – Trója, Tom yum goong – A sárkány bosszúja, Huo Yuan Jia – Fearless – A küzdelem útja) éreztem ilyen monumentálisnak, ilyen ordítóan veszélyesnek filmvásznon, mint most Dave Bautistá-t. :respect:

Ők ketten nagyon erős vezérkarakterei a filmnek – és mellettük még remek ázsiai származású mellékszereplők remekelnek, mint Rick Yune (The X-Blade), Byron Mann (Silver Lion), Grace Huang és Andrew Lin (Geminis)...


...és kénytelen-kelletlen el kell ismernem, hogy az általam nem nagyon csípett Lucy Liu is egészen jó Madam Blossom szerepében…


Szóval, szerintem ez egy egészen kellemes… sőt, tovább megyek, egészen nagyszerű(!) tribute az ázsiai harcművészeti filmek előtt – amit a magamfajta rajongó lelkesen a keblére ölel. :sör:

2 megjegyzés:

  1. Nem vagyok nagy híve a tribute-oknak, az ázsiai harcművészeti filmek is csak ritkán találnak igazán utat a szívemhez, de ezt a Jamie Chungot - a belinkelt képből ítélve - látnom kell :)

    Justin

    VálaszTörlés
  2. :-)))

    Azért ne építs arra komoly légvárakat, hogy számtalan hasonló beállításban fogod látni Ms. Chungot... ;-)

    VálaszTörlés