2020. május 13., szerda

Just Mercy & Motherless Brooklyn – Árva Brooklyn & Dræberne fra Nibe – Kisvárosi gyilkosok


Azért nézek néha (még…) filmeket is. ;-)


Just Mercy



Ez csak arra volt jó, hogy felhergeljem magam…

Annyira ocsmány a _valódi, megtörtént, létező_ emberi aljasság, hogy a belem kifordul tőle. Hogy legszívesebben ordítanék. :-OOO

A rendőri mocsokság az meg a legalja. Hogy a hatalmánál fogva a rendőr azt tesz, amit akar – azzal, akivel akarja. (Nézzetek csak körül, hogy mik történtek kies hazánkban is ma reggelre – hány embert fogtak le rendőrök… csak úgy. Hogy politikai parancsra, vagy magánszorgalmas hobbiból? Leszarom. Így is, úgy undorító aljasság. És megtehetik. Meg is teszik.)

…és a fehér közösség meg diszkréten félre is néz, sőt, még újra és újra seriffnek választja azt, akiről _kiderült és bebizonyosodott_, hogy tanúkat megfélemlítve, hamis tanúzásra rábírva bebörtönzött egy ártatlan embert.

Az afroamerikai népességgel szembeni aljasság pedig… egyszerűen számomra emészthetelen. Öklendezek tőle, hogy hogyan képesek honfitársaikat így megalázni.

Lehet, hogy rabszolgatartás már nincs – de a sötét színű bőr még mindig másodrendű… harmadrendű… állampolgárságot jelent ott,ami _elvileg_ a „land of the free”

Nem mondom, hogy must see – az USA (egyik) sötét oldalát mutatja meg. Hogy simán úgy kerülhetsz villamosszékbe, hogy semmit sem csináltál – csak kipécéztek bűnbaknak…


Motherless Brooklyn – Árva Brooklyn


Én nagyon szeretem Edward Nortont – ha egyedül maradok is ezzel. :sör: :respect:

„25th Hour – Az utolsó éjjel” :masterpiece:

Nagyon régen láttam már (új) filmben – a 2014-es Birdman és A Grand Budapest Hotel voltak azok, amikben utoljára láthattuk –, és lelkesen ugrottam rá a Motherless Brooklyn-ra, főleg akkor, amikor előtte olvastam, hogy „szerelemprojektje”, amit nagyon el akart készíteni.

…hm…

Végtelenül sajnálom, hogy a fene enné meg… de nem lett olyan hatásos és átütő, mint amilyennek vártam, amilyennek szerettem volna. :-/

Simán lehetett volna egy remek film noir, vagy „bogartos”, tribute detektív történet az 50-es évekből… de valahogy… valahogy nem lett túl emlékezetes.

A fene se akarja szétszedni! Edward Norton film! Végre! :thumbsup:

Egyszer kellemesen (langyosan…) elnézegethető, de… semmi komoly. :-/


Dræberne fra Nibe – Kisvárosi gyilkosok


Ulrich Thomsen (Adams æbler, Blinkende lygter) és Nicolas Bro (Adams æbler, Mænd & høns) jópofa marhasága. :sör:

Oké, bevallom, az elején (az első 20 perc után…) megfordult a fejünkben, hogy abbahagyjuk.

…mert egy kicsit idegesítő volt… :-/

De szerencsére maradtunk, és a végére kikupálódott a dolog – és egy egészen jópofa filmélménnyé vált.

Nem, nem lehet róla ódákat zengeni, de megemlíteni érdemes – egy esti könnyed marhaságnak simán be lehet vállalni. :sör:



És a végén a legaljára a legalja: Jumanji: The Next Level… ez a rakás hulladék tarolta le tavaly a mozipénztárakat?! És hozott 800 millió dollárt?!

A világ megérett a tűzre. Ezért vágta hozzánk a Jó Isten a koronavírust, az tuti… :-PPPP

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése