2018. augusztus 28., kedd

La forêt – The Forest s01 and Extinction (2018) – Kihalás


Miután letelt a „nyári gyerekek a Balaton parton” :-), új élményekkel telve csapok a blogolásba. :sör:

Néztünk pár egyszerű (együgyű… :-P :-D ) nyári marhaságot is – talán vmikor azokról is szót ejtek… bár… nem nagyon érdemes, valljuk meg –, de most két olyanról szólok, amik nagyon is érdemesek voltak a figyelemre. :sör:

…és mondjuk ki, basszus: a Netflix egyre jobban uralja a mezőnyt. :respect:


La forêt – The Forest s01


Francia Netflix sorozat. Hat részes – mi két nap alatt letudtuk, mert erősen „page turner”. :sör:

Kisváros az Ardennekben, és egy lány eltűnik… aztán kiderül, hogy régebben is tűntek el (nyomtalanul) lányok ezen a környéken.


Szerencsére éppen friss parancsnok érkezik a helyi rendőrőrsre, Decker kapitány (Samuel Labarthe) személyében, mert különben a régiek „a mi kutyánk kölyke!” felkiáltással sokkal felületesebben tették volna a dolgukat (ha egyáltalán, ugye…).


Így kénytelen-kelletlen mozgásba lendül a gépezet, és a kapitány azt se hagyja, hogy a „mindenkinél mindent jobban tud” tősgyökeres helyi zsaru, Virginie (Suzanne Clément) egyfolytában okoskodjon, és megpróbálja lepattintani a segíteni akaró helyi tanárt Eve Mendel-t (Alexia Barlier), akit a helyiek „furcsa lányként/lényként” ismernek.

Ugyanis Eve múltja igencsak különös: az erdőből került elő, még kislány korában, és a jelekből egyértelmű volt, hogy már egy ideje ott is élt. Beszélni nem beszélt, a nevét örökbefogadó szüleitől kapta.

És az erdővel azóta is… hm… „különös kapcsolatban” áll.



Így indul/folyik a nyomozás az eltűnt lány(ok) után, és a csöndes kisváros élete felbolydul, ahogy a nyomozással párhuzamosan egyre kerülnek elő a lakosok kisebb és nagyobb eltitkolt, vagy csupán feledni vágyott bűnei…

Marha jó kis sorozat, minden epizód végén olyan szuggesztív az end credit alatti képsor, hogy tágra nyílt szemmel bámultuk, és vártuk, hogy… :-OOO

Jól keverte a kártyákat, izgalmas fordulatokat dobott, remek szereplőgárda vonult fel. Érdekes, hogy az általam egyedüli ismert :shameonme: színész Frédéric Diefenthal (Taxi) volt talán a leggyengébb mindegyikük közül…

Mondjuk, az kicsit idegesített, hogy az akaratos, öntörvényű, mindenkinél mindent jobban tudó, ráadásul az ügy(ek)ben személyes érintettséggel is bíró Virginie, olyanokat engedhetett meg magának, amik miatt egy normális rendőrségtől már régen kivágták vagy felfüggesztették volna.
:-PPP

Ám ettől függetlenül remek kis sorozat, ami izgalmas-izgulós órákkal ajándékozott meg bennünket. :respect:




Extinction (2018) – Kihalás


Úgy voltam/vagyok vele, hogy ide vele nekem minden „idegen inváziós” filmet, amit volt merszetek leforgatni, és ezzel a lelkesedéssel/belenyugvással ültem le elé. :-)

Eleinte szépen csordogált is minden a maga rendjében – azaz semmi meglepetés, vagy ilyesmi: jöttek az idegen megszállók, és Michael Peña pedig szépen mentette-mentegette benn feleségét, Lizzy Caplan, és két kislányát.





Aztán egyszer csak adtak az egésznek egy pofont(ot). :-P :-)

Nyilván itt dől-dőlt el, hogy kinek mennyire jön-jött be ez a fordulat – és láthatóan az imdb-s pontozóknak kevésbé… de számomra meg annál inkább. :sör:

Nekem piszokul tetszett a csavar, és nagyot dobott a tetszési indexemen. :thumbsup:

…az a baj, hogy nem nagyon lehet ezen mit ragozni. Vagy legalábbis nem érdemes. :sör:

Jönnek az űrből az idegenek, és ki akarják irtani a bolygó lakosságát – volt már pár ilyen, nem?!
:-P :-)))




Mégis: szerintem bőven megéri megnézni, hogy összeálljon a kép.

Jó kis kanyart vágtak a „megszokott” sztoriba, szvsz. :sör:

Én jó szívvel merem ajánlani – és ha nektek nem jön be: magatokra vessetek.
Hogy minek hallgattatok rám.
:-D :sör: ;-)


1 megjegyzés: